nem XEM
NEM vakfının kurtarılması için topluluktan 7,5 milyon dolar talep edilecek

NEM vakfının kurtarılması için topluluktan 7,5 milyon dolar talep edilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kâr amacı gütmeyen topluluğu tarafından finanse edilmeye çalışılan NEM Vakfı’nın içinde bulunduğu zor dönem devam ediyor. Hayatta kalabilmeleri için ciddi bir fona ihtiyaçları olduğu gözüküyor. Bunun yanında vakıf tüm çalışanlarını işten çıkarmayı gündemine almış durumda. Vakfın kadrosu ise 150 kişiden oluşuyor. Bunun gibi önlemler alınarak, sıkı bütçe planlaması ile vakıf ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Son çıkan haberlere göre ise NEM vakfının yeni başkanı Alex Tinsman, Singapur merkezli NEM Vakfı, topluluk fonundan 160 Milyon token talebinde bulunmayı planladığını söyledi. 7,5 Milyon ABD dolar değerindeki bu token talebi, vakfın zor zamanlardan kurtarılması için yapılacak.

CoinMarketCap’e göre, şu an itibariyle, dolaşımda 9 Milyar XEM tokeni bulunuyor. Piyasa sermaye ölçeğine göre, XEM dünyanın en büyük 19. kripto parası konumunda bulunuyor.

NEM vakfı toplayacağı fona göre kesin işten çıkarmaları belirleyecek

Finansman talebi açıklamasından sonra, NEM vakfının iki yüz iki üyesinden Şubat ayında fon talebini oylaması istenecek. Oy kullanacak olan üyeler ise KYC’si yapılmış ve her yıl üyelik ücreti olarak 50 ABD doları ödeyen kişiler. Tinsman ayrıca, bu oylama sonucu topluluk üyelerince onaylanan fon miktarına bağlı olarak kesin işten çıkarmaların sayısının da belirleneceğini söyledi.

Öte yandan, bu yılın sonunda NEM’in bir projesi olan “Catapult” lansmanının da yapılması planlanıyor. Catapult, NEM Vakfı’nın yerel motor yazılımı olarak biliniyor. Bu arada, NEM projelerinin oy kullanma gibi alanları sıklıkla test ettiği görülüyor. Örneğin, geçen Ağustos ayında NEM, NEM Blockchain platformunun yardımıyla bir “test oyu” projesi oluşturmak için Ukrayna Merkez Seçim Komisyonu ile ortaklık yaptı.

NEM vakfı başkanı yeniden yapılanma ile toplum fonu bağımlılığını azaltmak istiyor

Ayrıca, Vakfın şu anki başkanı NEM Vakfının, Aralık 2017 ile Ocak 2019 arasında seksen milyon XEM harcadığını belirtti. Bu tutar, çoğunlukla pazarlamaya harcandı. Eski başkandan vakıf tarafından harcanan miktar hakkında geri bildirim istendiğinde, Wong yorum yapmaktan kaçındı.

Öte yandan Tinsman, NEM Vakfı’nın büyümesi için bu yıl için daha disiplinli bir plan yapmayı planladıkların dile getiriyor. Mevcut başkan, NEM Vakfı’nın bu yılki faaliyetlerinden para kazanma önerileri bulunduğunu da ortaya koydu. Bu, kurumsal eğitim ve pazar üyeliği gibi planları içeriyor. Bu planların arkasındaki asıl amaç toplum fonu desteğine olan bağımlılığı azaltmak. Ona göre, yeniden yapılanma ileriye yönelik olumlu bir adım olacak.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin