Nem Vakfı, xem, coincheck
Nem Vakfı, xem, coincheck

NEM Vakfı: Coincheck’den çalınan paralar borsalara gönderilmedi.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

NEM Vakfı’na göre, 58 milyar yen değerinde XEM tokeni sabit bir hesapta kalmıyor ve zaman zaman transfer ile başka hesaplara gönderiliyor. Fakat şuana kadar bu tokeni kripto para borsalarına satma girişiminde bulunulmadı.

Nem Vakfı açıklamalarda bulundu

Geçen hafta, bazı gözlemcilerin bugüne dek gerçekleştirmiş olan en büyük hack vakası olarak nitelendirdiği Japon kripto para borsası Coincheck’den yaklaşık 500 milyon XEM çalınmıştı. Çarşamba sabahı Vakıf tarafından yapılan açıklamaya göre saldırının arkasında olanlar henüz çaldıkları kripto paraları satmaya çalışmadı.

Vakıf yaptığı açıklamayı şu sözlerle devam ettirdi:

Çalınan paralardan hiçbiri borsaya gönderilmedi, bu paralar özellikle büyük miktarda halka arz edilirse tasfiye edilmesi çok zor olacak

Daha önce NEM Vakfı genel başkan yardımcısı Jeff McDonald’ın bilgisayar korsanlarının veya hackerlarının çalınan paraları satmak için altı farklı borsaya taşımaya çalıştıklarını söylediğini bildirmişti.Bu bilginin doğruluğu kanıtlanmamıştır tamamen doğru değildi,

NEM Europe’un organizatörü Paul Rieger şunları söyledi:

Hacker hesaplarından birinden “rastgele” hesaba on bir adet 100 XEM işlemi yapıldı. Hiçbir şey satılmadı. Ticaret anlamında hiçbir girişimde bulunulmadı.

Reiger daha önce grubunun çalıntı XEM içeren hesapları tespit ettiğini söylemişti. Ekip ayrıca çalınan XEM’leri otomatik olarak takip eden bir sistemin geliştirilmesine yardımcı oldu.

Japan News’in iddaları

Çarşamba günü Japan News gazetesi, çalınan XEM’in 26 Ocak (Cuma) ve 30 Ocak (Salı) bir dizi havale ile beş gün boyunca 20 farklı hesaba aktarıldığını bildirdi. Gazete ayrıca büyükşehir emniyet müdürlüğü bu transferleri soruşturma süresince yavaşlatmanın yollarını aradığını söyledi.Gazete ayrıca 9 farklı hesaba en az 11.000 yen gönderildiğini belirtti.

Japon News haberlerinin kaynağı bilinmiyor. Fakat Nem vakfı bu iddaaları reddediyor. NEM Vakfı, bilgisayar korsanının çalınan XEM’in çoğunu satmanın zor olacağını belirtti ve token geliştiricelerinin takibe devam ettiğini söyledi.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin