featured
kripto ülkesi İsviçre

Kripto ülkesi : İsviçre, kripto para birimlerini ICO cenneti olarak kucaklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre, dünya düzenleyicilerinin kripto para birimleri hakkındaki tutumuna aksi yönde dirençli bir trend izliyor. FT’de bildirildiği üzere yaklaşmakta olan ICO’ların ev sahipliği için üstlendiği liderlik rolüyle, kripto para kültürünü kucaklıyor. Zug’un kantonunda bulunan ve blok zincir şirketleri ile dolu olan Silikon Vadisi’nin İsviçre versiyonu kripto vadisine ev sahipliği yapan kripto ülkesi, şimdi kripto hakkında her şeye sahip olmak için liderlik pozisyonunu istiyor.

İsviçre Ekonomi Bakanı Johann Schneider-Ammann, bu ayın başlarında İsviçre Alpleri’nde özel ve kurumsal yatırımcılar için bir kripto finans konferansı düzenledi. Schneider-Ammann, konferansta İsviçre’nin “kripto ulusu” olmasını istediğini söyledi.

İsviçre, işletme dostu düzenleyici çevre ve şeffaflık göz önüne alındığında, şirketler için cazip bir yer olup, önümüzdeki dönemde Blockchain şirketlerinin kurulması için ideal koşullar yaratabilir. Bununla birlikte, varlıklı müşteriler arasında vergi kaçakçılığı eğilimi, Alpler ülkesin sorun teşkil etmekte ve itibarını zedelemektedir. Politika yapıcılar ise, teşvik etmek istedikleri Dijital Devrim için parametreleri belirlerken bu itibarı da düzeltmek zorundalar.

Bern, ABD SEC’in görev gücünün yaklaşımına benzer şekilde bir ICO çalışma grubu oluşturdu. Ve İsviçre’nin FINMA’sı rol düzenlemesini incelemeye başladı. İsviçre Maliye Bakanı Jörg Gasser ise, pazarın istedikleri kadar “disiplinli” olmadığı görüşünde. ICO piyasasının gelişmesi için çaba harcıyorlar, ancak finansal piyasaların standartlarının ve bütünlüğünü de kaybetmek istemiyorlar.

Endüstri katılımcıları, Blockchain Exchange Lykee ‘nin kurucusu Richard Olsen ile düzenleyici argümanın her iki tarafında da yer alıyor. Bu düzenin bozulmaması halinde, ICO’ların paylaşım ekonomisine benzer şekilde kendi kendisini kontrol edebileceğini düşündürerek düzeltmeye gerek olmadığını ileri sürdü. Fakat İsviçre, sarkaçın KYL ve AML düzenleyici protokolleri ile bu yönde çok fazla salınmasına izin vermeyecektir.

İsviçre merkezli ICO’lar FT’ye göre Ocak-Ekim 2017 arasında 550 milyon dolara ulaşırken, -token satışlarında en iyi iki ülke olan- ABD’de 580 milyon dolarla karşılaştırıldı. Toplamda ise, ICO’ların geçen sene yaklaşık 4 milyar dolara çıktığı belirtildi.

Kripto ülkesi İsviçre’nin ICO çağrısı

İsviçre’nin çağrısı, zengin yerel yatırımcıların yüksek kaliteli teknik yetenekle birleştirilmesiyle kanıtlandığından gayet açıktır. Gelecekteki ICO’lara olan talep 2018’de de devam ediyor. Crypto Vadisi ticaret grubu, bir İsviçre ICO’su yapma konusunda her gün 10’nun üzerinde talep alıyor.

ICO’da 157 milyon dolardan fazla artış sağlayan İsviçreli-İsrail girişimi olan akıllı telefon üreticisi Sirin Labs’ın da aralarında yer aldığı, bazı diğer satış rekorları kıran İsviçre girişimleri başarısı üzerinde yoğunlaşılmak isteniyor. İsviçre’nin en büyük mücadelesi, Cebelitarık Borsasında ICO yapmak olabilir.

Bu arada, FT’de belirtilen PwC verisine göre en yüksek ilk 10 ICO’ların % 40’ı, İsviçre’de ikamet ediyor.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin