Neden Ripple XRP tokeninden uzaklaşıyor?
Neden Ripple XRP tokeninden uzaklaşıyor?

Neden Ripple XRP tokeninden uzaklaşıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple (XRP) son birkaç haftadır kendisini XRP tokeninden uzak tutmaya çalışıyor. Yatırımcılar uzun zamandır XRP tokenini göz ardı eden ve gelecekteki beklentilerini desteklemek için yeterince çabalamayan Ripple hakkında şikayette bulunmuş olsalar da, bu kez şirket, belirsiz tokeni XRP’den resmen uzaklaşmak için daha agresif bir yaklaşım benimsedi. Başka bir deyişle, Ripple, XRP tokenlerine dayanarak şirketin şu anki durumundan ve 24 milyar dolarlık pazar değerinden sorumlu bir tokene geri dönüyor! Düzenleyiciler, Ripple’ın yönetmeni Ryan Zagone ile XRP arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu belirtiyor. Peki Ripple neden XRP tokeninden uzaklaşıyor?

En önemli sebep, XRP’nin SEC tarafından bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması

Bu açıklama, Ripple’ın bugün bir milyar dolarlık şirket olduğu ve bu sadık yatırımcılar olmasaydı bunun mümkün olmayacağını düşünen çoğu XRP yatırımcısını şok ediyor. Ripple sadece XRP için yeni bir logo ve ayrı bir Twitter hesabı ile geldi. Şirkete göre bunun arkasındaki mantık, XRP’ye kendi kimliğini ve ABD doları için dolar gibi bir para birimi sembolü olarak kullanılmak üzere bir işareti gösteren bir logo vermek.

Öyleyse, Ripple neden XRP’den uzaklaşıyor? Sebepler oldukça basit. Ripple’ın kendini tokenden uzak tutmasının en önemli nedeni, XRP’nin SEC tarafından bir menkul kıymet olarak sınıflandırılması. Son gelişmeler buna işaret ediyor. Bu nedenle Ripple, XRP şirket için bir sorun haline gelmeden önce bunu önlemeye çalışıyor. Bildiğimiz gibi Ripple’ın yasal davalar konusunda hükumet kuruluşlarından veya borsalarda yardım alma konusunda iyi bir geçmişi yok. Dolayısıyla, böyle bir olay gerçekleşirse, XRP muhtemelen borsaların çoğunda ortadan kalkacak. Ripple bu durumda XRP ile ilişkilendirilmek istemiyor.

Neden Ripple XRP tokeninden uzaklaşıyor?

Ripple’ın XRP’den uzaklaşmasının bir başka makul nedeni XRP’nin doğal değeri ile ilgili. Uzun zamandır Ripple, XRP tokenini yatırımcıları çekmek için bir yem olarak kullandı. Ancak XRP’nin gerçek amacı şu ana kadar net değil. Ripple’ın tekrar tekrar yaptığı duyurulara rağmen, finansal kurumları likidite kaynaklarının kullanımı için XRP tokenini kullanmaya ikna etmek adına daha fazla çaba gösterecek. Şimdiye kadar hiçbir atılım yapılmadı. Bunu söyledikten sonra, Ripple XRP’den tamamen vazgeçmeyecek. Aslında, XRP’yi faaliyetlerinin merkezi olan faydalı bir işaret olarak yansıtmaya devam edecek. Böylece daha fazla yatırımcı çekmeye devam edecek.

XRP’nin yüksek hız ve düşük ücretler nedeniyle ödemeler için kullanılmak üzere Bitcoin (BTC) gibi bağımsız bir para birimi haline gelmesi mümkün olabilir. Ancak Ripple’ın hala 55 milyar XRP’ye sahip olması, herhangi bir finansal sistem için büyük bir engel olmaya devam edeceğini gösteriyor. Kurum XRP’yi kullanmak istiyorsa bile kullanabilir. XRP şu anda 0,61 dolardan işlem görüyor. Fiyat uzun vadede yükseliyor ve birçok perakende yatırımcısı bu seviyelerden alım yapmaya istekli. Ancak kurumsal yatırımcılar için Ripple şu anda yatırımların en iyisi değil.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin