Coinbase Ethereum Classic’i eklemesi şaşkınlık yarattı
Coinbase Ethereum Classic’i eklemesi şaşkınlık yarattı

Neden Coinbase Ethereum Classic’i Ripple ve EOS’a tercih etti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase Ethereum Classic’i listeleyecek. Coinbase, Ripple ve EOS gibi popüler sayılabilecek kripto para birimlerinden önce, sürpriz bir şekilde Ethereum Classic’i (ETC) platformuna ekleyeceğini duyurdu.

Coinbase Ethereum Classic’i platformuna ekleyerek herkesi şaşırttı

Kripto para yatırımcıları tarafından bu listeleme şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü piyasa değeri ve hacmi olarak ETC’den daha değerli birçok kripto para var. Asıl mesele değer bakımından 18. sırada yer alan ETC’nin eklenmesi değil. Piyasanın şaşkınlığı Coinbase’in Ripple ve EOS gibi önde gelen kripto paraları neden tercih etmediği. Coinbase’in başkan yardımcısı ve genel müdürü olan Dan Romero, kripto topluluğunun genel olarak ETC entegrasyonuna şaşkınlıkla karşılık verdiğini kabul etti. Coinbase’in ETC’yi listeleme kararının esas olarak yerel düzenlemelerle uyumlu olmasından kaynaklandığını söyledi. Dan Romero Coinbase listeleme kriterlerinin listelemeyi nasıl etkilediğini şu sözlerle anlattı:

Coinbase’e için önemli olan kripto paraların popülerliği veya piyasa değeri değil. Önceliğimiz yatırımcılarımızın güvenliğini sağlamak ve kripto paralarla doğrudan dolar, euro, pound ile işlem yapmalarına olanak sağlamak.

Neden Coinbase Ethereum Classic’i seçti?

Ethereum Classic, Ethereum Blockchain’inin hard forku olarak ortaya çıktı. Otonom Organizasyon’da (DAO) pek çok yatırımcı zarara uğradı. Ethereum yatırımcıların zararını telafi etmek için bir başka hard fork yapma kararı aldı. Bunun sonucunda ETC yoluna orijinal Blockchain ile devam etti.

Sonuç olarak, ETC Blockchain’de kendi varlığını tek başına ispat ederek tam anlamıyla merkezsiz oldu. Öyle ki gelişiminde Ethereum kurucuları ve Cardano kurucusu Charles Hoskinson gibi isimlerin katkısı olsa da tam anlamıyla bir sahibi bulunmuyor. Yani Ethereum gibi ETC projesi, geliştiriciler tarafından sürdürülüyor ve ETC’nin başarısı tek bir kuruluşa bağlı değil. ETC’nin aksine Ripple ve EOS gibi kripto para birimleri Ripple Labs ve Block.one gibi bağımsız ve özel şirketler tarafından denetleniyor. Çıkış amacı ve gelişim süreci bakımından benzersiz olan ETC, bu yüzden Coinbase tarafından XRP ve EOS’dan önce tercih edildi.

Coinbase şimdi hangi kripto parayı listeleyecek

Coinbase CEO’su Brian Armstrong konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

ETC’nin entegrasyonu sadece başlangıç. Coinbase orta vadede platformuna daha fazla kripto para, Bitcoin hard forkları ve ERC20 tokenlerini eklemeye devam edecek.

Söylentilere göre Coinbase’in platformuna yeni ekleyeceği kripto para muhtemelen 0x olacak. Çünkü 0x danışmanlarından biri aynı zamanda Coinbase kurucularından. Ayrıca Coinbase tarafından yapılan ERC20 token açıklamaları bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin