13 haziran eos iota litecoin stellar tron
13 Haziran EOS, Litecoin, Stellar, Tron ve IOTA teknik analizleri

13 Haziran EOS, Litecoin, Stellar, Tron ve IOTA teknik analizleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde küresel finansal piyasaları etkileyen en önemli olay Trump ve Kim arasında yapılan anlaşma yapılmasına rağmen, altcoin fiyatları üzerinde oldukça etkili olan Bitcoin fiyatlarında bir yavaşlamaya şahit olduk. Gerçek manada Bitcoin baskınlığı yüzde 38 oranındayken ve genel kripto sermayesi 309 milyar dolar olarak gerçekleşti. Fakat bu görünüm Litecoin, EOS ve Tron’un değerinin azalmasına engel olamadı. Aslına bakılırsa Litecoin 110 doların altında işlem görürken, EOS ise kritik destek noktası olan 10 doların altını test ediyor. özetle 13 Haziran EOS, Litecoin, Stellar, Tron ve IOTA için satış baskının devam ettiği bir gün olarak devam ediyor.

13 Haziran EOS Teknik analizi

13 haziran EOS fiyat görünümü

Her ne kadar EOS ağının yüz binlerce işlemi kolayca halledebileceğini gösteren dahili test bulunsa da, piyasa tüm testler bittiğinde EOS Blockchain’in performansını görmek istiyor. Bununla birlikte, Bitcoin ve EOS arasındaki karşılaştırmaları ve eski olanın nasıl devre dışı bırakıldığını zaten biliyoruz.

13 Haziran EOS fiyat genel görünümü incelendiğinde ise EOS’un son 24 saatte yüzde 18 değer kaybettiği ve ana destek hattı olan 10 doları test ettiği görülüyor. Grafiğe baktığımızda piyasanın 10 Haziran yaşadığı depresyondan dolayı düşüş baskısı oldukça açık olarak görülüyor. Bu satış baskısı ise fiyatı 7 dolar seviyelerine kadar düşürebilir.

Litecoin Fiyat analizi

Litecoin (LTC) Technical Analysis

Litecoin topluluğuna özel olarak, Litecoin destekleyen firmaların takip edilmesi için “PayWithLitecoin” adında bir web sitesi bulunuyor. Ayrıca bu site üzerinden kullanıcıların en çok hangi sitelerde LTC kabul edilmesini istedikleri de takip edilebiliyor. Sitede bulunan istatistikler ise kullanıcılar çoğunlukla Amazon ve eBay’de LTC kabul edilmesini istediklerini gösteriyor. Bu sektöründe lider konumda olan dünya çapındaki firmaların bir ödeme yöntemi olarak Litecoin kabul etmeleri, şüphesiz Litecoin fiyatına olumlu yansıyacaktır.

Grafiği incelediğimizde Litecoin satıcılarının fiyatları aşağı baskıladığını görülüyor. Dün yaşanan düşüş ve yüzde 13 oranında bir kayıp verilmesinin ardından LTC fiyatı 90 dolar desteğini test edebilir. Olumlu açıdan bakılacak olursa, fiyatı 110-130 dolar bandına çıkarılabilecek herhangi bir fiyat artışı coinin ayı piyasasında çıkmış olduğunu teyit eden bir durum olacaktır.

Stellar Lumens teknik analizi

Stellar Lumens (XLM) Technical Analysis

Diğer kripto paralar gibi XLM’de önemli değer kayıpları yaşadı. Buna göre son 24 saatte yüzde 10’un üzerinde bir değer kaybı görüyoruz. Satışların bu şekilde devam etmesi durumunda takip edilmesi gereken seviye ise Stellar için 18 cent olarak gözüküyor. Diğer tarafta fiyatın yukarı yönlü hareketi için 27 – 30 cent direnç alanı fiyatların yeniden yükselişe geçmesi için oldukça kritik bir bölge olarak duruyor.

Tron Teknik analizi

Tron (TRX) Technical Analysis

Piyasanın aklındaki sorulardan biri ise Binance’ın Tron’u dolaylı yoldan destekleyip desteklemediği konusudur. Binance’ın son hamlesine bakılacak olursa, kripto borsası TRXUSDT listelemekle kalmayıp, aynı zamanda 14 sonra yayınlanacak olan Tron MainNet’e yönelik olarak bir desteklerinden de söz edebiliriz. Alınan bu aksiyonlar uzun vadeli destekler gibi görünmese de Tron’un mevcut likitidesini ve kripto para piyasasındaki güvenirliğini arttıracağına kesin gözüyle bakılabilir.

Tron fiyat hareketlerine baktığımızda tıpkı EOS ve diğerleri gibi satıcıların oldukça hızlı bir baskı ile karşılaşıyoruz. Aynı zamanda trendin açık bir şekilde ayı piyasasında olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca yakın zamanda lansmanı yapılacak olan Tron MainNet ‘in bile satış baskısını azaltamayacağı yönünde görüşler bu aralar daha ağır basıyor.

IOTA teknik analizi

IOTA (IOT) Technical Analysis

CEBIT 2018 ve IOTA’nın Volkswagen ile çalışmasına rağmen, fiyatlar hala çift haneli zararlar kaydetmektedir. Dün, fiyatın direnç seviyesi olarak görülen  1,6 doların geçilememesinden dolayı bu seviyenin altı düşmesi ile destek seviyesi olarak görülen 1,3 dolarında altına geriledi. Buna göre yazım esnasında son 24 saatte IOTA’nun yüzde 15 oranında değer kaybı yaşaması ile 1,19 dolar seviyesinde işlem gördüğünü gözlemliyoruz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin