neden bitcoin
Neden Bitcoin herkesin beklediği patlamayı yapamıyor? işte sebebi!

Neden Bitcoin herkesin beklediği patlamayı yapamıyor? işte sebebi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin endüstrisinde kusurlar ve önyargılar her zaman vardır. Çoğu insan bu yeni para biçiminin sadece gençlerin sahip olduğu ve kullanabildiği bir şey olduğunu varsayar. Bunun yanında Bitcoin’deki fiyat dalgalanmaları, hızlı dönüşler ve bu fiyat hareketlerinin oluşturduğu kazanç fırsatları, kripto paranın popülaritesini arttıran unsurlar olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda bu yeni diyebileceğimiz kazanç fırsatı Bitcoin sahiplerinin yatırım anlayışında da değişmeler olmasına neden oluyor. Bu durum ise Neden Bitcoin beklenen patlamayı yapmıyor? sorusunun yanıtlarından birini oluşturuyor.

Portföylerinde Bitcoin tutup bekleyen yatırımcılar hala mevcut

Bitcoin’in henüz ana ödeme sistemi olmadığına dair birçok sebep sayabiliriz. Bitcoin’e ilk yatırımı yapan yatırımcılar hala çok daha yüksek değerler görebilme umudu ile Bitcoinlerini portföylerinde tutuyorlar. Geçen yılın sonlarında öylesine muazzam bir fiyat artışı gerçekleşti ki bu artışı her türlü sonuca bağlayabiliriz. Bitcoin sahipleri için ise çalışan ilk ve gelişmiş stratejilerinin doğrulanmış olmasıydı.

Aynı zamanda, Bitcoin fiyatının 2018 başlarında büyük bir düşüş gösterdiğini izledik. Ortalama miktarda Bitcoin’e sahip olan bir yatırımcı için bu hiç de olumlu bir gelişme değildi. Ama Bitcoin, bu yılsonlarında ya da 2019’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşma konusunda hala çok iyi bir şansa sahip. Fakat diğer yandan piyasa oyuncuları artık böyle bir artış olacağını düşünmüyor gibiler. Ellerinde ise bununla ilgili sağlam dayanaklar bulunuyor. Yılbaşından beri fiyat hareketlerini incelediğinizde görülecek volatilite, kripto piyasasında hızlı kazanç ve hızlı kayıpları gösteriyor. Böyle bir durum ise o muazzam ve soluklanmadan yükselen fiyat hareketlerini görme ihtimalini oldukça zayıflatıyor.

Neden Bitcoin sahipleri uzun vadeliden  kısa vadeli yatırımcı profiline dönüyor?

Bitcoin sahibi olmak için hala birçok neden olsa da, yaklaşım değişiyor gibi gözüküyor. Geçen yılın muazzam fiyat artışından beri ellerinde uzun süreli Bitcoin tutan yatırımcılar likit varlıklara geçerek, kısa vadeli kazançların peşinde koşmaya karar verdiler. Bu tamamen alışılmamış bir durum gibi gözükmese de, ilk zamanlarında Bitcoin’e olan inancın biraz nebze azaldığına işaret ettiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda servetin daha fazla insana dağıtılması, neden Bitcoin ’in hala büyüyen bir para birimi olduğunu açıklıyor.

Bitcoin kısa dönem spekülasyonları

Mevcut Bitcoin fiyat volatilitesi düşünüldüğünde, spekülasyonların yine başrol oynadığını görüyoruz. Bu durum piyasada volatiliteye neden olsa, aynı zamanda Bitcoin’e olan ilginin azalmadığının da en büyük kanıtı olarak duruyor. Chainalysis verileri ise küçük yatırımcı olarak adlandırabileceğimiz Bitcoin sahiplerinde bir değişimi işaret ediyor. Bu değişim kişi özelinde olmamakla beraber, bu kişilerin genel olarak Bitcoin spekülasyonlarından dolayı zihniyetlerin değişmesi ile ilgili olduğunu iddia ediliyor.

Daha spesifik olarak, uzun vadeli sahiplerin sayısı neredeyse kısa vadeli spekülatörler ile aynıdır. İki taraf arasında uzun vadeli sahipler lehine bir boşluk olmasına rağmen, bu durum her an değişebilir. Bunun olumsuz bir durum yaratıp yaratmayacağı şu anda belirsizliğini koruyor. Finansal piyasaların doğal gelişimi olduğu için, bu servetin transferi er ya da geç gerçekleşecek.

Kısa vadede, Bitcoin’in artan likiditesi yapılan işlemlerde fiyat düşüşlerine neden olabilir. Ancak, durum normale dönmeden önce hacim artışı için bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Öyle gözüküyor ki önümüzdeki aylar Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği için oldukça önemli olacak.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin