Bitcoin vadeli işlemlerini ilk başta 500 müşteri için açacak
Bitcoin vadeli işlemlerini ilk başta 500 müşteri için açacak

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden biri, Bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika merkezli küresel ticaret ve teknoloji şirketi Susquehanna International Group müşterileri için kripto para ve Bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor.

Susquehann, Bitcoin vadeli işlemlerini ilk başta 500 müşteri için sunacak

Dünyadaki en büyük finansal şirketlerden biri olan Susquehanna kurulduğu andan itibaren müşterilerine hisse senetleri, opsiyonlar ve borsa yatırım fonları (ETF’ler) gibi geleneksel yatırım alanlarında birçok finansal hizmet sundu. Susquehanna 2 yıl önce müşterileri için kripto para alıp satabilecekleri bir kripto para borsası kurdu. Şimdide şirket, 500 müşterisinin bulunduğu küçük bir gruba  Bitcoin vadeli işlemler hizmeti sunmayı planlıyor. Susquehanna’daki dijital varlık grubunun başkanı Bart Smith, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin, internet için dijital ödeme yöntemi olarak kullanılacağına inanıyor. Bart Smith konuya yönelik şunları söyledi:

Bu teknoloji ve varlık sınıfının, finansal hizmetlerin bazı yönlerini kalıcı olarak değiştireceğine ve bu değişimin sonsuza kadar süreceğine inanıyoruz.

Şirket Bitcoin vadeli işlemleri için gerekli prosedürleri tamamladı

Susquehanna’nın müşterilerinin, Ethereum (ETH) ve Bitcoin Cash (BCH) gibi dijital paraları almasına ve satmasına izin vermenin yanı sıra, Bitcoin vadeli işlemlerine de başlayacağı belirtiliyor. ABD’li finansal düzenleyiciler tarafından menkul kıymet olarak sınıflandırılan kripto paralarda ticaret yapmak için şirket, geçtiğimiz günlerde gerekli lisans işlemlerini tamamladı. Susquehanna, kripto paraların depolanması için kendi sistemini de kurdu. Firma bilgisayar sistemine bağlı olmayan bir tesis içindeki cihazlarda özel anahtarları saklayacak. Bu şekilde hacker saldırılarına karşı daha dirençli hale gelecek.

Şirket ilk olarak, Winklevoss kardeşlerin istekleri üzerine Bitcoin ile işlem yapmaya başladı. O zamanlar kripto para borsası daha kurulamamıştı. Ancak Susquehanna Bitcoin ile işlem yapmaya devam etti ve geçen sene kripto piyasalarında rekor kıran kârlar elde etti. Finansal hizmetler şirketi Fidelity Investment, hem özel hem de kamuya açık bir bulut teknolojisi üzerinde bir kripto para borsası kurmak için geliştiricileri işe aldığını duyurdu. Şirket, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için birinci sınıf depolama hizmetleri sunmaya çalışacak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin