Bitcoin 11.000 dolara yükselebilecek mi? Ünlü trader açıkladı
Bitcoin 11.000 dolara yükselebilecek mi? Ünlü trader açıkladı

Neden Bitcoin çok büyük bir varlık oldu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin günün para birimi. İnsanlar kripto para ile Bitcoin’i özdeşleştirmiş durumunda. Kripto para denildiğinde akla ilk gelen para birimi Bitcoin’dir. Peki neden Bitcoin çok büyük bir varlık oldu?

Neden Bitcoin pahalı hale geldi?

Birçok kişi hala Blockchain ve kriptografinin arkasındaki kavramı anlamak için mücadele ederken, Bitcoin öncü kripto para olmaya devam ediyor. Bitcoin, bir hükumet tarafından kontrol edilmeyen bir dijital para biçimi. Bir para birimi olarak ve bir yatırım şekli olarak kullanılır.

Livemint.com, Bitcoin’in yükselişini, yani nasıl pahalı hale geldiğini tartışan bir makale yayınladı. Bitcoin’in değeri, ana akım haberleri vurmasına izin veren itici güç. Bitcoin, endüstri devriminden bu yana en cazip yatırım fırsatı gibi görünmekte. Kripto para piyasaları dahi popülaritesini Bitcoin’e borçlu. Livemint.com’a göre, Bitcoin’in değerdeki yükselişin üç önemli aşaması var.

İnsanlar, Bitcoin ile keşfedilen yeni kavramları gördü

Öncelikle, 2010 yılındaki keşif aşaması. İnsanlar, Bitcoin ile keşfedilen yeni kavramları gördü. Bu da paranın da ötesinden bir değerin olduğunu gösterdi. Bu insanların, 2010’dan önce teknik olarak tecrübe etmediği bir şey. Sıradaki, kabul aşaması. 2011 ve 2016 arasında, Bitcoin, finansal borsalarda listelenme yoluyla kabul edilmeye başlandı. Kripto para, bu süreç boyunca daha fazla iç değer kazandı.  Bu sayede yeni kripto paralar yaratıldı, piyasalar hızlandı ve bu durum Bitcoin’e yeni bir değer kazandırdı. Livemint.com konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu zamana kadar, Bitcoin’in nasıl geliştirileceğine dair birçok fikir ortaya çıktı, ancak hepsi uygulanamadı. Toplumdan bazı insanlar kendi projelerini başlattı ve ortaya altkoinler çıktı. Altkoinler Bitcoin dışındaki kripto paralardır. Altkoinlerin çoğu, küçük ilgi çekici olmayan değişikliklerle birlikte Bitcoin çatallarıdır. Daha sonra Ripple, Litecoin, Primecoin ve Namecoin gibi paralar ortaya çıktı.

Bitcoin, kripto para devrimine öncülük eden bir varlık

Bu yeni kabulden dolayı, Bitcoin daha fazla değer üretmeyi başardı ve bu da Bitcoin’in 2017’nin meteorik yükselişine öncülük eden yepyeni bir popülerlik kazandıran medya ilgisini yarattı. Livemint.com konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin, Ocak 2017’de 900 dolarlık seviyesini inanılmaz yükselişi ile Aralık 2017’ye kadar 20.000 dolara yükselten bir varlık olarak yeni yatırımcıların gözdesi oldu.

Genel olarak Bitcoin, kripto para devrimine öncülük eden bir varlık. Yeni kripto paralar ve altkoinlerin yaratılmasına ilham vererek, pazarların büyümesini sağladı. Bu durum devam edecek ve bir gün kripto paralar fiat paraların yerini alacak. Bu durumda da Bitcoin, önde olmaya devam edecek.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cryptodaily

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin