featured

Nasdaq’ın teknolojisini kullanacak ilk kripto para borsası açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD borsa devi Nasdaq’ın teknolojisini kullanacak ilk kripto para borsası, önümüzdeki ay açılacağını duyurdu.

DX borsası, alım satım ücreti talep etmeyecek

Borsanın CEO’su olan Daniel Skowronski, New York Borsası’ndan (NYSE) sonra dünyadaki en büyük ikinci borsa olan Nasdaq’ın yeni kripto para borsası DX’e güç verecek teknolojiyi sağlayacağını belirtiyor. Daniel Skowronski, yakında açılacak borsanın fiat ve kripto para takası, kripto paraların saklanmasının yanı sıra cüzdan hizmetleri için tek durak noktası olacağını söyledi.

DX borsası, alım satım ücreti talep etmeyecek ve platformunda Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ile Litecoin de dahil olmak üzere piyasadaki en büyük 6 kripto paranın ticaretine sağlayacak. Daniel Skowronski ilerleyen aşamalarda borsaya, söz konusu özel kripto varlıklarını belirtmeden 20-25 kadar küçük çaplı token eklemeyi planladıklarını da belirtti.

Nasdaq’ın teknolojisini kullanacak olan borsa ABD’de aktif değil

Daniel Skowronski konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Blockchain teknolojisini destekliyoruz. Ve bu ekosistemin ilerlemesine yardımcı olabilme şeklimiz, tokenleri belirleyerek iyi olanların terfi ettirilmesini sağlamak. Kripto paralardan uygun olanları platformumuzda listeleyeceğiz.

Daniel Skowronski ABD’li yatırımcıların henüz bu borsadan faydalanamayacağını ama borsanın yöneticilerinin ABD’deki düzenleyicilerle iletişim halinde olduğunu belirtti. Geçtiğimiz ay Nasdaq’ın CEO’su Adena Friedman, piyasanın daha düzenlenmiş olması durumunda Nasdaq’ın kripto para borsası haline gelmeyi düşünebileceğini söyledi. Geçtiğimiz hafta ise dünyanın en büyük borsası olan New York Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange’in bir kripto para borsası açacağı haberleri medyada yer aldı.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin