Nasdaq ve Gemini arasındaki ilişkiler güçleniyor.
Nasdaq ve Gemini arasındaki ilişkiler güçleniyor.

Nasdaq ve Gemini arasındaki ilişki güçleniyor: Piyasa kurumsal yatırımcılar için daha cazip hale geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg tarafından yayımlanan bir habere göre, Nasdaq ve kripto para dünyasından pek çok şirket Chicago’da gizli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Gemini yetkilileri de yer aldı.

Nasdaq ve Gemini sırt sırta çalışıyor

Gemini ve Winklevoss kardeşlere çok yakın olan iki farklı kaynak, ünlü kripto para borsasının Nasdaq ile çok yakın çalıştığını ifade etti. Bunun arkasındaki temel amaç, tokenlerin listelenmesi ve aynı zamanda küresel kripto pazarına likidite sağlanması olarak görülüyor.

Buna ek olarak, her iki kaynak da Nasdaq’ın ticaret için piyasada önemli kripto para birimlerini listelemek üzere açık bir niyeti olduğunu belirtti.

Gemini kaynağı şu sözleri kullandı:

Tyler ve Cameron topu sahaya indirdi. Bu birliktelik, bir çözüm üreterek gerçek tokenleri listeleyen ilk birlik olmaya yakın ve istekli görünüyor.

Kaynak, sadece borsada işlem gören fonlar (ETF’ler) veya türevler sunulmadığını, bunun yerine aslında bazı kripto para birimlerini listelemek istediklerini belirtti.

Nasdaq’a kripto desteği gelebilir

Bazı yatırımcılar daha erken gerçekleşebileceğine inanıyorlar. Emin olunan tek şey, bunun piyasada devrim yaratacak olması.

Başka bir Gemini kaynağı, Nasdaq’ın kripto paralara destek eklemeyi planladığı tarih konusunda hayli net ifadelerde bulundu. Ayrıca, iki şirket arasında bir ortaklık girişimi olacağını da ifade etti.

Kurumsal yatırımcılar için pazar daha çekici hale geliyor

İki şirketin birbirleriyle ilişkilerinin son derece pozitif bir yönde seyrettiğini vurgulayan kaynak, şu ifadeleri kullandı:

Gemini’nin bu yılın sonunda personel sayısını iki katına çıkardığını söyledikleri makaleyi gördünüz mü? Bunun tek nedeni, Nasdaq ile yaptıkları iş; 2019 yılının ikinci çeyreğini bekleyin. Token listelediklerini göreceksiniz.

Nasdaq’ın oyuna girerek CBOE, CME ve Intercontinental Exchange (ICE) ile rekabet etmek istediği biliniyor. Büyük oyuncular bahislerini oynamaya başlıyor ve kurumsal yatırımcılar için pazar çok daha cazip hale geliyor.

Piyasa bugüne kadar kurumsal yatırımcıları neden çekemedi?

Kurumsal paranın piyasaya bugüne kadar girmemiş olmasında; piyasaya düzenleyici belirsizliği, volatilite ve eğitim eksikliği öne çıkıyor.

Bundan iki ay önce BlackRock’ın profesyonel yatırımcılarından Adam Grimsley, durumu net bir şekilde özetlemişti:

Bankalar, kurumlar ve profesyonel yatırımcılar başlangıç çizgisinde kaldılar. Büyüklük, altyapı, bağlantılar ve itibarın olağan avantajları, bu alana hızlı bir şekilde geçmek için engeller olarak görülüyor. Volatilite, likidite eksikliği ve düzenleyici belirsizliği gibi endişeler, geleneksel akıllı paranın sektöre girmesini engellemek için fazlasıyla yeterliydi.

Nasdaq, diğerleri için bir tehdit oluşturabilir mi?

Fiat paralar konusundaki küresel gücü hesap edildiğinde bu dev şirketin ICE, CBOE ve CME ile rekabet edememesi için hiçbir sebep yok. Ayrıca bu alanda doğacak bir rekabetin kesinlikle kripto endüstrisine yarayacağı ifade ediliyor.

usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

FIFA hackerı 750 bin dolarlık kefaleti kripto parayla ödeyecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin