Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.
Nasdaq çok başarılı bir kripto para endeks yayımladı.

Nasdaq tokenizasyon platformunu denemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto pazarları yaşadıkları zorluklara rağmen gündemdeki yerini korumaya ederken  her geçen gün benimsemsine dair yeni haberlerle karşılaşıyoruz. Bu gelişmelerin en sıcak olanlarından biri ise kripto piyasalarına hızlıca adapte olmak isteyen Nasdaq ile ilgili.

Piyasadaki kırılganlıkları kabul eden borsadaki Blockchain Ürün Müdürü Johan Toll, parçalanmış yapı ve aracı paketli işlemlerin yatırım fonu işlemlerini yavaşlattığını söyledi.  Halen modası geçmiş faks makinelerini kullanan mevcut teknolojiyi kullananlar Blockchain’i çare olarak görüyor. Toll’a göre hisse ihracının anlık olduğu ve Blockchain aracılığıyla yapıldığı bir sistem dört gözle bekleniyor. İyi haber şu ki Nasdaq İsveç’te bu yönde verimli ve hızlı bir sistemi test ediyor.

Bunu son gelişmelere ek olarak, kripto sektörüne doğru bir kayma olduğu ve bu değişimin başının Nasdaq olduğu açıkça görülüyor. ABD merkezli borsa, dünyanın en büyük ikinci borsa. Son zamanlarda, Nasdaq, iki önde gelen kripto varlıklarının varlık fiyatlarının daha güvenilirliği ve kesinliğini sağlamaya yardımcı olduklarından Bitcoin ve Ethereum Liquid endekslerini başlattı.

Nasdaq Bitcoin ve Ethereum endekslerinin anlamı

Fiyatlandırma ABD SEC için büyük bir endişe kaynağı olduğu için, verileri onaylanmış metodolojilere dayanan ve güvenilir bir borsa olan Nasdaq’ın bu sektöre dâhil olması, kesinlikle doğru yönde bir hareket.

Aslında, her şey sabit, Alex Ziupsnys’e göre kurumsal yatırımcıları sektöre çekecek olan Bitcoin ETF ve diğer kripto türevlerinin nihai onayı olabilir.

Kripto türev ürünleri onayı ne durumda?

ABD komisyonu daha önce Winklevoss başvurusunu 2018 yılının ikinci çeyreğinde reddetmişti. Açık, küresel ve büyük ölçüde düzensiz kripto para doğası nedeniyle komisyon, Bitcoin fiyatlarının, fiyatların sıklıkla dalgalandığı geleneksel kripto para borsalarından ziyade Nasdaq gibi güvenilir bir firmadan yayınlanmasını tavsiye ediyordu. Bir özette, komisyon şöyle dedi:

Borsa, tokenizasyona yöneldiğinden, çoğu, Bitcoin fiyatlarının manipülasyonunu önlemek için gerekli deneyime, teknolojiye ve altyapıya sahip olduklarından pazarları desteklemek için Nasdaq’ta bankacılık yapıyor. Onların katılımı, varlık fiyatlarının doğru ve adil temsiline yol açabilir. Orta vadeli etki, belirsizlikten mahrum kalan bir pazarda güven yenilenecek. Onaylanan fiyatlandırma kesinlikle kurumsal yatırımcıları çekecek, likiditeyi derinleştirecek ve olası bir Bitcoin ETF onayının şansını artıracak gibi gözüküyor.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin