Dünya Bankası ekonomistinden uyarı: Hyperwave teorisine göre Bitcoin bu seviyelere düşebilir
Dünya Bankası ekonomistinden uyarı: Hyperwave teorisine göre Bitcoin bu seviyelere düşebilir

Bitcoin düşüşü: Kripto para kısa vadede alarm veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
  • Bitcoin’in altı gününün en düşük seviyesi olan 3.700 doların altına düşmesi, 27 Şubat’ta oluşturulan “uzun kuyruklu doji” yükselişine yol açtı. Fiyatlar 3.658 doların altında bir düşüş görüyorsa (uzun kuyruklu doji düşük) ve 3.300 dolara yakın bir süre önce en düşük seviyelere olan satışlar sağlayabilir.
  • Haftalık grafikte yer alan teknik göstergelerin bir kısmı yükseliş eğilimi göstergelerine işaret ettiğinden, 3.658 doların altına düşme hareketi gerçekleşmeyebilir veya kısa ömürlü olabilir.
  • Yüksek tarafta, yükseliş durumunu güçlendirmek için 28 Şubat’ta oluşturulan uzun gölgeli mum ile 3.897 doların üzerinde bir kırılma gerekiyor. Bu seviyenin üzerinde bir UTC, kapıları 4.190 dolara (Şubatın en yüksek seviyesi) yol açacak.

Bitcoin kısa sürede toparlanmazsa derin düşüş yaşana bilir

Bitcoin (BTC) Pazartesi günü darbe aldı ve 3.650 dolar seviyesindeki kilit destek ihlal edilirse satışlar artabilir. Piyasa değerine göre lider kripto para birimi 3.700 dolardan işlem görmekte olup, 24 saat bazında yüzde 3’ün üzerinde bir düşüşle dün 3.670 dolara düştü.

Günlük grafik
Günlük grafik

Temel olarak, BTC, 28 Şubat’taki 3.900 dolarlık seviyenin 3.700 doların altına düşmesiyle altı günlük düşüşle 3.000 dolar seviyesinin altına düşerek canlanmayı yeniden denedi ve fiyatlar 3.658 doların altında bir teklifi kabul ederse düşüş baskısı daha da güçlenecek. Bu, 27 Şubat’ta oluşturulan “uzun kuyruklu doji” tarafından öne sürülen boğa görüşünü geçersiz kılacaktır.

Haftalık grafik
Haftalık grafik

Uzun süreli göstergelerin giderek artan bir şekilde yukarı yönlü harekete geçtiğini belirtmekte fayda var. Örneğin, haftalık grafik hareketli ortalama yakınsama sapma (MACD) histogramı Ocak 2018’den bu yana en yüksek seviyesine sıçradı.

Bu nedenle, günlük işlem hacimlerinde 10.79 milyar doların üzerindeki seviyelere ulaşan bir artışla desteklenmediği sürece 3.658 dolardan düşük seviyelerde (uzun kuyruklu doji düşük) herhangi bir düşüş yaşanabilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin