nasdaq

Nasdaq kripto para fiyat hareketlerini tahmin eden bir araç mı test ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nasdaq’dan yayıldığı iddia edilen bir söylentiye göre, Nasdaq kripto paraların fiyat hareketini öngören yeni bir aracı piyasaya çıkarmak için hazırlık yapıyor.

Piyasada dolaşan bu habere göre Nasdaq, yakın bir tarihte kripto para birimi hareketlerini tahmin edebilen bu yazılımı kendi Analitik Merkezi’nde (Nasdaq Analytics Hub) yayınlayabilir.

Nasdaq kripto yatırımcılarına yönelik bir uygulama geliştiriyor söylentileri iyice arttı

Şimdiye kadar, yatırımcılara piyasa hareket bilgisi sağlamak için sosyal medya ve diğer alternatif veri kaynaklarını ayrıştıran merkez, yalnızca geleneksel varlıklara yönelik tahminlere odaklı olarak çalışıyor. Bununla birlikte, Wall Street’in dijital varlıklara olan ilgisinin artmasıyla birlikte, merkezin yakında kripto yatırımcılarına bilgi sağlaması da muhtemel gibi görünüyor.

Konu ile ilgili Alternatif Veri Başkanlığı görevinde bulunan Bill Dague ise Coindesk’e şunları söyledi:

Kripto paralara olan ilginin her geçen gün artmasını göz önüne alarak, kripto paralar ile ilgili veri kümelerini keşfetmeye devam ediyoruz.

Nasdaq kanadından resmi bir açıklama yok

Öte yandan Bill Dague’nin, kripto paralar ile ilgili gelecekteki borsa planları hakkındaki soruları cevapsız bırakarak “kripto ile ilgili bir ürün veya platform konusunda” henüz bilgi vermekten kaçındığı görüldü. Fakat finans piyasalarında dolaşan söylenti, kripto para tahmini için kullanılacak olan bir yazılım ile ilgili işlevselliğin şu anda beta testinden geçtiğini ve şirketin Kasım ayında piyasaya sürmeyi amaçladığı yönünde.

Yeni kripto fiyat hareketleri tahmin aracı üzerine borsa ile ortak bir çalıştığı söylenen ve referans aldığımız haber sitesinin güvenilir olarak söz ettiği kaynak, uygulamanın diğer bir özelliği hakkında da bahsetti. Ve yeni kripto işlev programının sosyal medya duyarlılığı olacağını da söyledi. Şöyle ki üzerinde çalıştıkları sistemin Twitter’da çalışmaya başlayacağını ve bir makine öğrenimi “machine learning” ile NLP uygulaması içereceğinden bahsetti. Daha sonraları ise sistemin StockTwits ve belki de Reddit’e eklenebileceğini dile getirdi.

Nasdaq’ın kripto ile ilişkili faaliyetleri devam ediyor

Bunun yanında Nasdaq’ın kripto piyasası ilişkili faaliyetleri ile ilgili daha önce de birçok gelişmeye şahit olduk. Bunlardan sonuncusu ise Nasdaq borsasının Singapur Merkez Bankası ile olan işbirliği idi. Nasdaq, Singapur Merkez Bankası ile işbirliği sürecinde Asya ülkesinin kripto borsalarına etkinlik ve güvenilirlik kazandırılması adına bazı çalışmalarda destek verdi.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin