Nasdaq’tan lider altcoin’lere yönelik önemli karar
Nasdaq’tan lider altcoin’lere yönelik önemli karar

Nasdaq kripto endeks platformu adaptasyon için dev bir adım olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uzun zamandır beklenen Nasdaq Bitcoin ve Ethereum endeksleri, bu hafta yayınlanmaya başladı. Bu gelişme ana akım kabulü ve adaptasyona doğru başka bir dev adım olarak görülüyor.

Nasdaq kripto endeks platformunda Bitcoin ve Ethereum fiyatları listelenecek

Borsa, küresel veri servisini Pazartesi günü Bitcoin ve Ethereum’u kapsayacak şekilde güncelledi. Bu ayın başlarında yayınlanan resmi bir duyuruda, Brada New Coin ile yaptığı veri dağıtım ilişkisi sayesinde Nasdaq’ın, Nasdaq Küresel Endeks Veri Servisi (GIDS) hakkında gerçek zamanlı Bitcoin ve Ethereum endeks bilgisi göndereceğini belirtti.

İlk olarak 1971 yılında başlayan hizmet, tüm coğrafyaları ve çoklu varlık sınıflarını kapsayan çeşitli Nasdaq Global Indexes paketi için güncel ve geçmiş endeks verilerini sağlıyor. Şu andan itibaren ilk iki kripto para olarak Bitcoin ve Ethereum’u içerecek.

Bu gelişme, genel kripto kullanımı için oldukça olumlu yorumlanıyor. Bitcoin ve Ethereum fiyatları artık dünya genelinde en iyi emtialar ve fiat para birimleri ile birlikte binlerce ofis ve ticaret katında sergileniyor olacak.

Bitcoin Likit Endeksi (BLX) ve Ethereum Likit Endeksi (ELX), sırasıyla 1 BTC ve 1 ETH fiyatına “gerçek zamanlı spot veya referans oranı” sunacak. Fiyatlar ABD doları cinsinden ve veriler otuz saniyelik bir sıklıkta yenilenecek.

Borsa operatörü, BLX’in kripto yatırımcıları arasında en çok başvurulan BTC endekslerinden biri olduğunu ve 2010 yılına göre hesaplandığını belirtti. Aynı şekilde, ELX 2014’e göre hesaplandı. Her iki endeks de bağımsız bir şekilde kullanılan bir metodoloji kullanılarak hesaplandı.

Bitcoin küresel rezerv para olmaya yolunda ilerliyor

ABD’nin başlattığı ve şu an devam eden küresel ticaret savaşıyla, şu an dolara olan güven, özellikle Rusya ve Asya’da hızla azalıyor.

Milyarder yatırımcı Warren Buffet gibi bazı kripto para karşıtları ise hala Bitcoin’i bir değeri olmayan bir yanılsamaya olarak görmeye devam ediyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin