Bitcoin (BTC) altı ay sonra bir ilki yaşıyor!
Bitcoin (BTC) altı ay sonra bir ilki yaşıyor!

Bitcoin satış pozisyonları 11 ayın en düşüğünü gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’de Pazar günkü hızlı düşüşün yankıları devam ediyor. Önemli borsalardan biri olan Bitfinex’te Bitcoin satış emirlerinin sayısı Pazar günü 11 ayın en düşük seviyesine düştü.

Bitfinex’ten elde edilen veriler, Bitcoin fiyatının Pazar günkü yüzde 8’lik düşüşüne eşlik eden, açık pozisyonların rasyonel değerinde yüzde 12’lik bir düşüş olduğunu gösterdi. Sonuç olarak bu işlemlerin toplamının 19,604’ten 17,085’lik BTC’ye düştüğü görüldü. Bu rakamlar 12 Mart 2018 tarihinden beri kaydedilen en düşük değer olması dikkat çekiyor.

Bitcoin satış pozisyonlarındaki düşüş fiyatın daha da gerilemesini engelliyor

Bu son kaydedilen değerler, borsadaki tüm satış pozisyonlarının toplam değerinin altı ayın en düşük seviyesine ulaşmasından sadece bir hafta sonra ortaya çıktı. Buradan çıkarılacak bir sonuç ise yatırımcıların Bitcoin’in fiyatının daha da düşeceğini düşünmedikleri şeklinde olabilir.

Buna rağmen piyasa, olumlu göstergeler olarak görülen verilerin yükseliş için yeterli olmadığı kanısında olacak ki toparlanmanın hızlı şekilde gelmediği görülüyor.

Pazar günkü düşüşten önce haftalık yüzde 15’e varan bir getiri elde eden Bitcoin, gelen satışlar sonrası haftayı artıda kapatmayı başarsa da bu getiri oranını yüzde 3’e kadar düşürdü.

Kritik bir direnç noktasının geçilemeyeceği hissiyatına sahip olan piyasalarda genellikle BTC/USD satış pozisyonlarında bir artış meydana gelir ve kâr satışları artmaya başlar. Fakat Pazar günü yaşanan ani fiyat hareketlerinin karakteri bu durumdan biraz daha farklıydı.

Sonuç olarak, Bitcoin’in fiyatındaki önemli düşüşün ardından gelen satış pozisyonlarındaki azalma yeni haftada yeni satışların gelmesinden ziyade yükseliş yönlü bir başlangıç ihtimalini artırdı. Fakat olumlu verilerin kısıtlı olması da Bitcoin’de şu an için kazanımların hızlanmasını engelliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin