NASDAQ'ın eski COO'su Hightower-Sellitto, Gemini borsasına katıldı
NASDAQ'ın eski COO'su Hightower-Sellitto, Gemini borsasına katıldı

NASDAQ’ın eski COO’su Jeanine Hightower-Sellitto, Gemini borsasına katıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

10 Ekim Çarşamba günü Gemini’den yapılan açıklamaya göre büyük ABD Borsası NASDAQ’ın eski COO’su Jeanine Hightower-Sellitto, Gemini borsasına katıldı.

Hightower-Sellitto, Gemini borsasında hangi görevleri üstlenecek?

2015 yılında, Winklevoss kardeşler tarafından başlatılan ABD merkezli Gemini, müşteri hizmetleri ekibine liderlik etmek için Hightower-Sellitto’yu operasyon müdürü olarak işe aldı. Uluslararası Menkul Kıymetler Borsası’nda 13 yıl operasyon müdürü olarak çalışan Sellitto, görev süresi boyunca iş geliştirme, ürün yönetimi ve ilişki yönetimi alanlarında liderlik rollerini üstlendi.

Banking & Finance Review finans dergisine göre Gemini, Sellitto’nun kurumsal yatırımcılar için kripto borsa deneyimini geliştirerek pazar alanını geliştirmesini bekliyor.

Hightower-Sellitto, Gemini’nin ilk yüksek dereceli Wall Street profesyoneli değil. New York Borsası’nın (NYSE) eski enformasyon yöneticisi Robert Cornish, teknoloji inisiyatiflerini kontrol etmek ve Nasdaq’ın SMARTS Market Surveillance teknolojisinin dağıtımını izlemek için Gemini ekibine katılmıştı.

Pek çok Wall Street profesyoneli kripto şirketlerine katılıyor

Diğer bazı Wall Street yöneticileri de son zamanlarda çeşitli kripto projelerine katıldı. Bunlardan bazıları şu şekilde:

Örneğin, eski Goldman Sachs İcra Direktörü Priyanka Lilaramani, Malta merkezli kripto girişimi ​​HOLD’e katıldı. Bir diğer örnek, Fujitsu’nun Orta Avrupa bölge sorumlusu Dr. Rolf Werner bir süre önce kar amacı gütmeyen IOTA Vakfı’na katıldı. Son olarak kripto borsası Coinbase, eski PayPal ve Facebook yöneticisi David Marcus’u kısa bir süre önce işe aldı.

CoinMarketCap tarafından dünyanın en büyük 49. kripto borsası olarak gösterilen Gemini, geçtiğimiz ay New York düzenleyicilerinden kendi ABD destekli Stablecoin’i Gemini Dollar için onay aldı. Bununla birlikte Winklevoss kardeşlerin Birleşik Krallığa potansiyel genişlemesini denetlemek için danışman almaya başlayacağı bildirildi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin