nasdaq
Nasdaq, CryptoCompare ile kripto fiyatları için kurumsal veri sağlayacak

Nasdaq CryptoCompare ortaklığı kripto fiyat endeksini kurumsal alana taşıyacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük ikinci hisse senedi alım satım platformu Nasdaq, kurumsal oyuncuları kripto pazarına sokmak için her türlü çabayı gösteriyor. Her ne kadar Nasdaq, kripto ile ilgili ticari bir ürünü henüz piyasaya sürmese de, raporlar birkaç deneme olduğunu gösteriyor. Nisan ayında, Nasdaq ’ın Bitcoin ticareti yapan bir ürünü test ettiği çıkan haberler arasındaydı.

Son rapor, Nasdaq’ın, Nasdaq/CryptoCompare Toplam Kripto Referans Fiyatları adı verilen yeni bir kripto para fiyatlandırma ürünü piyasaya sürmek için CryptoCompare ile stratejik bir ortaklığa girdi. CryptoCompare, kripto verileri ve endeksleri sağlayıcısı olarak sektörün önde gelen oyuncularından biri.

Kripto pazarına değer katacak bir çalışma

Bu iki şirketin yeni ürünü, herhangi bir yatırım fırsatını değerlendirmenin yanı sıra dijital varlık sınıfı için güvenilir bir veri kaynağı sunarak kurumsal oyuncuları kripto sektörüne çekmeyi hedefliyor. Bu ürün, Nasdaq’ın tüm ekonomik, finansal ve alternatif veri kümeleri ile yatırımcılar için bir durak kaynağı olan öncü veri platformu Quindl’de bulunacak.

Nasdaq ve CryptoCompare’in Toplu Kripto Referans Fiyatı’nın, ticari stratejiler, risk modellemesi, kantitatif araştırma, NAV hesaplamaları, vb. hakkında değerli bilgiler sağlayarak kripto pazarındaki kurumsal yeteneklerini artırması muhtemeldir.

CryptoCompare tarafından toplanan endeks veri kümeleri, tüm likit kripto para piyasalarının dakika bazında fiyat verilerini sağlıyor. CryptoCompare’in veri kümeleri, 2013’ten bu yana geçmiş verilerden oluşuyor ve kripto para ticareti, emir defteri, sosyal, tarihsel ve blok zincirleme verilerini kapsıyor.

Veri setlerinin bütünlüğünün bozulmadan kalmasını sağlamak için, CryptoCompare 150’den fazla tanınmış global kripto borsasındaki verileri düzenli olarak analiz eder ve gözden geçirir.

Nasdaq yeni endeksler ekliyor

Nasdaq, yatırımcılarına kripto para piyasası hakkında ayrıntılı bir görüş sunmak için dünya genelinde farklı kripto endeksleri ile işbirliği yapmaya istekli. Mayıs 2019’da Nasdaq, yatırımcılara XRP verileri hakkında “gerçek zamanlı” bilgi sunmak için Yeni Zelanda merkezli Blockchain verileri ve araştırma şirketi Brave New Coin ile ortaklık kurdu.

Benzer şekilde, Nisan 2019’da Nasdaq, CoinMarketCap’in kripto karşılaştırma endekslerinden ikisini platformunda listeledi. İlk endekse, Bitcoin’i dikkate alan ve global kripto pazarının neredeyse yüzde 90’ını kapsayan veri setlerini sağlayan CMC Crypto 200 Index (CMC200) olarak adlandırılıyor.

Diğer endeks, BTC’nin etkisini göz önünde bulundurmadan piyasa performansını takip etmek için geliştirilen CMC Crypto 200 ex BTC Endeksi (CMC200EX).

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin