nasdaq ceo
Nasdaq CEO'su: "Kriptolar hala geleceğin küresel para birimi olabilir"

Nasdaq CEO’su: “Kriptolar hala geleceğin küresel para birimi olabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nasdaq Inc.’in CEO’su Adena Friedman, kripto paralar ile ilgili 20 Ocak’ta yayınlanan LinkedIn yazısında “ekonomimizde sürdürülebilir bir gelecek bulma fırsatı olduğunu” yazdı.

Bu hafta Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’ndaki görünümünü öncesinde yazan – açılış günü bugün, 22 Ocak – Friedman, Nasdaq’ın kripto piyasasının gelecekte rol oynayacağına inandığını ve “buluşun kendisini dâhilik ve yaratıcılığın muazzam gösterisi olarak nitelendirdiğini belirtti.”

Nasdaq CEO’su Friedman kripto ekosisteminin keskin bir virajda olduğunu düşünüyor

Adena Friedman, kripto paranın ilk zamanlarından piyasaya yeni giren kişilerin artmaya başladığı şimdiki zamana kadar gerçekliğin daha da arttığını düşünüyor. Bu nedenle kripto ekosisteminin önünde iki sonuçtan biri olduğunu ve piyasaların karar verme aşamasına geldiğini söylüyor:

“1) İnovasyondan, yıllarca süren istikrarlı ve sürdürülebilir ticari ilerleme ve ekonomik yapı ile (ör. İnternet) entegrasyonun ardından pratik bir yarar bulur veya

2) Bu buluş geniş kabul görmeyi başaramaz ve sınırlı bir değişim aracı gibi ticari uygulamalar olarak kalır (örneğin, Segway). ”

CEO, kripto para konusunda istikrarlı bir değere sahip. Pratik ve kullanışlı bir buluş haline gelmesi için “yönetişim ve düzenleyici netlik” gerektirdiğini savunuyor. Ayrıca, her ikisinin de özünde “merkezsiz bir yapının doğasına aykırı” olduğunu belirtti.

Nasdaq teknolojisi ile kripto pazarlarına ışık tutuyor

Özellikle şeffaf ve adil bir kripto borsa pazarına olan ihtiyacı dikkate alan Friedman, Nasdaq’ın girişim ​​borsalarının en iyi uygulamaları oluşturmasına yardımcı olmak için şirket içi teknoloji sağladığını belirtti.

Bildirildiği gibi, Nasdaq, SMARTS Piyasa Gözetimi Teknolojisini, Winklevoss ikizlerinin Gemini borsası gibi büyük sektör katılımcılarına sundu. Bu, platformun pazar manipülasyonunu önlemek amacıyla şüpheli ticari davranışların izlenmesini mümkün kılıyor.

Bu ayın başlarında ise Nasdaq’ın Finansal Bilgi Değişimini (FIX) kullanan bir platform olan DX Exchange, kripto para birimleri alım satım işlemlerini başlattı. Ve borsa bilindiği gibi geleneksel hisse senetlerini tokenize ediyor.

Aralık ayında, kripto pazarı ve vadeli işlemleri için kurumsal bir pazar olan ErisX, Nasdaq Ventures ve Fidelity Investments‘ten 27,5 milyon dolar toplamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin