Nasdaq CEO’su: “Kripto Paralar İnternetin Finansal Elementi Olacak”
Nasdaq CEO’su: “Kripto Paralar İnternetin Finansal Elementi Olacak”

Nasdaq CEO’su: “Kripto paralar internetin altını olacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nasdaq CEO’su Adena Friedman 5 Haziran’da Bloomberg Businessweek’e verdiği röportajda kripto paraların “hype döngüsünün zirvesinde” olduğunu belirterek, gelecekte “internetin finansal elementi” olabileceklerini söyledi.

“Nasdaq, kripto paraların yapısını anlamaya başladı.”

Nasdaq’ın kripto para birimleri gibi yenilikçi teknolojilere ve enstrümanlara nasıl baktığını anlatan Adena Friedman, şirketin kripto para birimlerine ne zaman katılması gerekli olduğuna yönelik araştırma odaklı bir yaklaşım izlediklerini söyledi. Adena Friedman göre, Nasdaq kripto para birimlerinin yapısını anlamaya başladı ve kripto para birimlerinin internetin finansal bir elementi olma potansiyelinin yüksek olduğunu belirtti.

Adena Friedman kripto paraların şu an “spekülatif bir varlık sınıfı” olduğunu ve uluslararası ticaret açısından doğal olarak bir temeli veya amacı olmadığını söyledi. Kripto para birimleri olgunlaştıkça, uluslararası ticaretlerin gerçekleşmesi için daha sorunsuz bir yol sağlayacaklarını ileri sürdü. Adena Friedman, hangi kripto paranın bu fırsatı yaratacağını bilemezken, zamanı geldiğinde olacağına inanıyor.

Adena Friedman, kripto para birimlerinin sektördeki çok sayıda yatırımcıyla beraber “hype döngüsünün zirvesinde” olduğunu söyledi. Ayrıca Adena Friedman’a göre Nasdaq, bazı kripto para borsalarına izleme teknolojileri ve piyasa bilgileri sağlayarak kripto para piyasasında kendine daha fazla yer edinme fırsatı buluyor.

Nasdaq CEO’su: “Blockchain dünyasına geçiş yapmalıyız.”

Adena Friedman ayrıca, teknolojinin oldukça ölçeklenebilir olmasına rağmen, şu anda bazı pazarlara yardımcı olabileceğini söylüyor. Ancak Adena Friedman, Blockchain teknolojisinin ticaret hacmini desteklemek için yeterince ölçeklenmemiş olduğunu belirterek sözlerine şunları ekledi:

Otomasyonların yerine evrakların bulunduğu ve özel menkul kıymetler gibi her şeyin bir çekmecede olduğu çok büyük düzensizlikler var. Blockchain teknolojisine geçişte kendimizi uzun yerleşim döngüleri içinde bulabiliriz. Bu yüzden bu işlemlerin kısaltabildiği özel pazara yani Blockchain dünyasına geçiş yapmalıyız. Tabiki de bunun uzun vadede oldukça yıkıcı olabilecek büyüleyici bir teknoloji olmaya devam ettiğini düşünüyorum. Uygulaması zor çünkü tüm bir ağın aynı anda konuşlandırılmasını gerektiriyor, ama sanırım zaman içinde işimizin çok büyük bir parçası haline gelecek.

Adena Friedman daha önce Nisan ayında verdiği bir röportajda, gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasıyla Nasdaq’ın kripto para borsası kurabileceğini belirtti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin