Nasdaq CEO’su: “SEC, ICO’larda neredeyse hiç gözetim yapmıyor.”
Nasdaq CEO’su: “SEC, ICO’larda neredeyse hiç gözetim yapmıyor.”

Nasdaq CEO’su: “ICO’lar yatırımcılar için riskler teşkil ediyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nasdaq CEO’su Adena Friedman geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada ICO’ların perakende yatırımcıları için “önemli riskler” teşkil ettiğini belirtti.

Nasdaq CEO’su: “SEC, ICO’larda neredeyse hiç gözetim yapmıyor.”

New York’ta düzenlenen Future of Fintech konferansına konuşmacı olarak katılan Friedman ICO’lara dair endişelerini paylaştı. Friedman perakende yatırımcılarının ICO’lar tarafından dolandırılma riskinin bulunduğunu belirterek, bunun çoğunlukla yeterli bilgi, şeffaflık, düzenleme ve yasal yükümlülüğün eksikliğinden kaynaklandığını da ekliyor.

Friedman, ICO dolandırıcılığı kurbanlarının genellikle bilgiye hemen hemen hiç erişemeyen yeni yatırımcıların olduğunu vurguluyor. Friedman’a göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) firmalara, bankaların IPO’larda yaptığı gibi perakende yatırımcılara veri bildiriminde bulunma şartı getirirken, ICO’larda neredeyse hiç gözetim yapmıyor.

Chris Concannon: “ICO piyasası iki katmanlı bir “hesaplaşma” yaşayacak.”

Nasdaq CEO’su konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

ICO sektöründe bunun hiçbiri mevcut değil ve her şey perakende yatırımcılarının satın alımlardan ibaret. ICO’lar aracılığıyla fon toplamak isteyen şirketlerde şeffaflığın ve hesap verme zorunluluğunun olmaması ve gözetim eksikliği nedeniyle endişelerim var.

Friedman SEC’in, ICO’ları menkul kıymet olarak tasnif etmesini desteklediğini belirtiyor. CBOE’nin Küresel Piyasalar Başkanı olan Chris Concannon’a göre, SEC’in ICO’ları kayıt dışı menkul kıymet olarak sınıflandırması durumunda, ICO piyasası yakın zaman içerisinde iki katmanlı bir “hesaplaşma” yaşayacak.

SEC’den John McAfee’ye ICO yasağı geldi!

Öncelikle ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ICO’ları “kayıt dışı menkul kıymetler” olarak tanımlayacak ve bu şekilde yatırımcıların ellerindeki varlıklar değersiz hale gelecek. Bundan sonra ise ikinci katman gelecek ve ICO projelerinin ardındaki şirketlere davalar açılacak.

Kripto para destekçisi John McAfee Salı günü yaptığı açıklamada, ilk para tekliflerinde (ICO) çalışmasına son vereceğini söyledi. Ünlü siber güvenlik uzmanı, attığı bir tweetle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan baskılardan dolayı ICO tavsiye etmeyi bırakacağını açıkladı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin