Nano Vakfı BitGrail mağdurları için yasal yardım fonu oluşturuyor
Nano Vakfı BitGrail mağdurları için yasal yardım fonu oluşturuyor

Nano Vakfı BitGrail mağdurları için yasal yardım fonu oluşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nano Vakfı BitGrail mağdurları için yasal yardım fonu oluşturuyor. 9 Nisan’da The Nano Foundation (Nano Vakfı), kripto para borsası BitGrail’in hacklenmesinden dolayı mağdur olanlara yardımcı olmak için yasal bir fona sponsor olacağını duyurdu.

Nano Vakfı tüm mağdurların uygun yasal destek alabilmeleri için yasal bir fon başlatıyor

İtalya merkezli kripto para borsası BitGrail, şubat ayında hacklenerek, borsadan 195 milyon dolar tutarında Nano tokeni çalındı. BitGrail bu olay sonucunda değer kaybetti ve ticaretini dondurmak zorunda kaldı.

Nano ekibi, tüm mağdurların uygun yasal destek alabilmelerini ve varlıklarını geri alma şansı elde edebilmelerini sağlamak amacıyla Şubat sonunda yasal bir fon başlatmak için Espen Enger ile temasa geçtikleri bildirdi. Espen Enger, yaklaşık 600 BitGrail hack kurbanının çıkarlarını temsil etti. Kısa bir süre sonra Nano ekibi, Bay Enger ile ortak çalışan İtalyan hukuk firması Bonelli Erede ile de temas kurdu.

Hack mağdurları farklı kripto paralarda 300.000 dolardan fazla kazanmayı başardı

Nano Vakfı açıklamasında konuya yönelik şunları söyledi:

Sonuç olarak, mağdurların zararlarını karşılamak adına Nano olarak, Espen Enger’le beraber, geçmiş ve gelecek bağışları da içeren ve 2 milyon dolara ulaşması beklenen bir fon kurmayı hedefliyoruz.

Yayınlanan blog gönderisine göre, Espen Enger’in savunduğu mağdurlar farklı kripto para birimlerinde 300.000 dolardan fazla kazanmayı başardı. Nano Vakfı’dan yapılan bağışlarla birlikte toplam değerin 600.000 doları geçmesi bekleniyor. Şirket, Nano Vakfı’na yatırım yapmak dışında fon üzerinde herhangi bir kontrolü olmayacağını vurguluyor.

BitGrail, hack olayının Nano’nun yazılımından kaynaklandığını belirtiyor

Kripto para borsası, güvenlik ihlalinin sorumluluğunu üstlenmeyerek, hack olayının Nano’nun yazılımından kaynaklandığını belirtiyor. Ayrıca BitGrail basın açıklamasında, kripto para borsasının suçsuz olduğunu ve hack kurbanı olduğunu tespit etmek için devam eden bir soruşturma olduğunu da ekledi.

Geçtiğimiz hafta, Nano yatırımcıları adına New York Bölge Mahkemesi’nde bir dava açıldı. Yapılan suçlamada, Nano’nun ABD menkul kıymet düzenlemelerini ihlal ettiği ve BitGrail borsasının yanlış temsil edildiği iddialarına yer veriliyor. Dava dosyasında, hack mağdurlarının kayıplarının giderilmesi için Nano’nun başka bir kriptoya yönelmesi öneriliyor.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin