Bittrex, Bakkt, Vontobel
Günün öne çıkan kripto gelişmeleri: Bittrex, Bakkt, Vontobel

NANO ekosistemin ölçeklenebilirlik sorununu çözmeye aday

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nano, her geçen gün artan token, yatırımcı, girişimci ve borsa platformlarının ölçeklenebilirlik konusunda bazı sorunlar ortaya çıkardığına vurgu yapıyor. İşlem faaliyetleri yükselmeye devam ediyor ve bu sürekli olarak Blockchain sistemlerini zorluyor. Ancak, Nano (NANO) ve diğer birkaç benzer projeler sektördeki en büyük sorunu çözmek için zaman ve kaynak ayırarak bu konuya yoğunlaşmış durumda. Bu sorun ise ölçeklenebilirlik.

NANO daha önce RaiBlocks olarak biliniyordu

Nano, daha önce RaiBlocks olarak bilinen bir projeydi. Marka adını Ocak 2018’de değiştirdi. Ancak projelerin misyonu, vizyonu ve temel ilkeleri değişmedi. Bu projenin arkasındaki ekip, Bitcoin‘in (BTC) elde edemediğini ve sadece etkin değil aynı zamanda geleneksel fiat için geçerli bir seçenek haline gelmesini sağlamak için Nano’yu inşa etmeyi amaçlıyor.

Ekip, büyük kripto paraların ve özellikle Bitcoin’in karşılaştığı sorunları fark etti. Ölçeklenebilirlik gibi konuların yüksek işlem ücretlerine neden olması da sektör için ek bir maliyet olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak, Bitcoin İş Süreçleri algoritması her yıl yaklaşık 27.28TWh tüketirken, yüksek hesaplama gecikmesi nedeniyle işlemin tamamlanması oldukça uzun sürüyor. Bu, tek bir işlem için yaklaşık 260 KWh anlamına geliyor.

Ölçeklenebilirlik sorunu maliyetleri arttıran bir unsur

Diğer taraftan Nano, Blockchain ve DAG yapısında çalışıyor. Ağ, Blockchain teknolojisinin güvensiz temel prensibinden taviz vermeden anında ücretsiz işlemleri destekleyebiliyor.Nano blok örgü mimarisi ağ işlevini yapan motor görevi görüyor. Ve her Nano cüzdanına, hesap zinciri olarak adlandırılan benzersiz bir Blockchain atanması sağlıyor. Süreç karmaşık ancak daha basit bir ifadeyle, hesap zincirleri, yalnızca hesap zincirinin son doğrulamasında, Blockchain’e güvenmeye izin verecek şekilde tasarlanmış.

Coin Central’ın konu ile ilgili açıklaması ise şu şekilde:

Blok-örgüsünün daha çekici özelliklerinden biri, ana defterin işlemlerini nasıl idare edip depoladığıdır. Her Nano’nun işlemi kendi bloğudur ve her yeni blok, kullanıcının hesap zincirinde ondan önceki yerine geçer. Uygun bir hesap geçmişini korumak için, yeni bloklar hesap sahibinin mevcut bakiyesinin kaydını tutar ve işlemleri birbirine ekler.

Nano ağındaki ölçeklenebilirlik, yalnızca en yeni zincir hesabı eklendiğinden dolayı son derece yüksek. Sonuç olarak, ağdaki işlemler anlık ve ücretsiz. Önemli olarak, hem DAG hem de Blockchain yapılarının kullanılması, Nano’nun İş Kanıtı’nın yanı sıra İşin Kanıtının gücünü kullanan bir hibrit sistem olarak kullanılmasını sağlıyor. Bu durumda ise spam’in ortadan kaldırılmasında Proof of Consensus algoritması kullanıyor.

Öte yandan, DAG yapılarının, işlemleri doğrulayan temsili bir sistem oluşturarak beklendiği gibi çalıştığından emin olmak için “Proof-of-Stake” eklemesi sağlanmış. Ve bu temsilciler Nano Token sahipleri tarafından bir oylama sistemi ile seçiliyor.

Nano (NANO), yazım esnasında 2,36 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte 15 milyar dolarlık bir işlem hacmi ile yüzde 5,38 oranında arttı. Nano 315 milyon dolarlık bir proje ve şu anda pazarda 29. sırada yer alıyor.

cryptorecorder

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin