bitcoin hırsızlığı
Nakliyeci kılığındaki hırsızlar yanlışlıkla 10.000 dolarlık Bitcoin hırsızlığı yaptı!

Nakliyeci kılığındaki hırsızlar yanlışlıkla 10.000 dolarlık Bitcoin hırsızlığı yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nakliyeci kılığına girmiş hırsızlar çaldıkları iMac’in başlarına ne büyük bir bela açtığından habersizlerdi. Öyle ki bilgisayarın içinde bulunan 10.000 dolar değerindeki Bitcoin’den haberleri yoktu. Bu Bitcoin hırsızlığı ise bilmeden kendi kendilerine suçlarının daha da ağırlaştırmalarına neden oldu.

Şaşkın nakliyeciler bilmeden 10.000 dolarlık Bitcoin’i çaldılar

CBS tarafından bildirildiği üzere, San Francisco’nun hemen dışındaki Santa Clara California’daki bir aile, evi taşımasına yardım etmek için bir çift kiraladı. Ancak aile belirlenen taşıma fiyatına itiraz edince, kiralanan nakliyeciler bir TV’yi ve bir iMac’i zor kullanarak alıp kaçtılar.

Çalınan televizyonun ve bilgisayarın piyasa değeri yaklaşık 4.000 dolar civarındaydı. Ancak kurbanların kasaba şerifine verdikleri ifadede çalınan bilgisayarın içinde 10000 dolar değerinde Bitcoin’in bulunduğu gerçeği ortaya çıktı.

18 yaşındaki bir kadın ve 24 yaşındaki bir adam olan şüphelilerin görünüşe göre lüks araçlarındaki bilgisayarın değeri hakkında hiçbir fikirleri yoktu.  Ve lüks bir araba sürücüsünün neden geçici işler yaptığı sorusu da başka bir şüphe konusuydu.

Güvenlik güçleri her iki şüpheliyi de evlerine kadar izlemeyi başardı. Çünkü her ikisinin de kimliği kurbanlar tarafından teşhis edilmişti. Evlerinde yapılan arama sonucu ilk olarak TV ve Bitcoin yüklü bilgisayar çalmak suçuyla gözaltına alınan şüphelilerden erkek olan daha sonra yapılan araştırma ile şartlı tahliye ihlali ve diğer birçok soygun şüphesi ile tutuklandı.

Polisler hala üçüncü bir tarafın olaya karışma ihtimalini araştırıyor. Ve halkı kriptoyla ilgili suçların artmasından dolayı şu şekilde uyaran bir açıklama yaptılar:

Elektronik kişisel cihazlar, sonsuz miktarda paraya sahip olan cüzdanlar haline geldi. Halk, sanal mülklerini korumak için gerekli önlemleri almalı. Çünkü fiziksel mülkler gibi savunmasız olabilirler.

Kripto ile ilgili suçlarda artış gözlemleniyor

Bir yıl içerisinde kripto ile ilgili suçların yaklaşık yüzde 4000 oranında artış gösterdiği söyleniyor. Yaklaşık 530 milyon dolar değerindeki NEM tokeninin çalınması ile sonuçlanan şok edici Coincheck hack’i de dahil olmak üzere, evdeki buzdolaplarından akıllı telefonlara kadar her türlü internete bağlı cihaza (IOT) bulaşan ve neredeyse her şeye gücü yeten kripto madenciliği saldırıları da görülüyor. Bunların yanında ise 10.000 dolar değerindeki Bitcoin’in bilinmeden çalınması çok küçük bir suç sayılabilir.

Bu Komik Bitcoin hırsızlığı için yılın ikinci en garip kripto hırsızlığı diyebiliriz

Şimdiye kadar mağdurların hem bilmeden böyle bir suç işlemeleri hem de yılın ikinci en kötü planlanmış kripto hırsızlığı olarak görebileceğimiz bu Bitcoin hırsızlığı olayını, 2018’de kripto para ile ilgili gördüğümüz en ufak suçlardan biri olarak sayabiliriz.

Kripto paraların çalınması ile ilgili en garip olay olarak ise bu yıl iş arkadaşını kaçırıp Ethereum’larını kendi cüzdanına aktaran New York’lu bir adamın hırsızlık girişimini söyleyebiliriz. Bu kişi büyük ihtimalle kripto paralara özgü anonimliğe güvenip yakalanamayacağını düşünmüştü. Ve bu işe kalkışırken ihtimalen Ledger Nano S’in fiziksel sahiplik özelliğinden haberi yoktu.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin