BIS başkanı
Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) başkanından kripto kodlayıcılarına bir uyarı

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) başkanı kripto kodlayıcılarını uyardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) başkanı, verdiği son röportajda kripto paralar için kötü bir son tahmininde bulunduğundan bahsetti. Ayrıca sonunu iyi görmediği kripto paralar için kripto para kodlayıcılarında bir çağrıda bulunarak daha fazla kripto para kodlamamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Basel merkezli bir medya kuruluşu Uluslararası Ödemeler Bankası başkanı Agustín Carstens ile kripto paralar hakkında bir röportaj gerçekleştirdi. Söyleşide BIS’in Çarşamba günü yayınladığı bir transkriptine göre, kripto paraları hedef aldılar ve “bir balon, bir saadet zinciri ve bir çevre felaketi” tarzında olumsuz yorumlarını yinelediler.

BIS başkanı kripto paraların para özelliği göstermediğini düşünüyor

Carstens, Kripto paranın gençler üzerindeki olumlu etkisini kabul edip etmediği hakkındaki soruya ise ilk olarak kripto paraların bir para birimi olmak için temek özeliklere sahip olmadığını belirterek cevap verdi.

Bu yorumu ile BIS başkanı, her şeyden önce kripto paraların yoktan yeni bir para olma kavramı içinde olduğuna vurgu yapıyor.  Carstens kripto paraların etkisinde kalan gençler için ise şu sözleri sarf etti:

Gençler, pek çok yetenek ve beceriyi yenilik için kullanmalı, parayı yeniden keşfetmemeli. Paranın hiçbir şeyden yaratılamayacağını düşünmek yanlış bir şeydir. Geçmişe baktığınızda ve hiçbir şeyden altın ya da para yaratmanın sıradan bir saplantı olduğunu göreceksiniz. Geçmişteki bu çabalar hiçbir işe yaramadı. Bu yüzden gençlere mesajım: Para yaratma çabalarını bırakmaları yönünde olacaktır.

Carstens, merkez bankaları için bir tür banka olarak rol aldığı bilinen ve uluslararası bir kurum olan BIS’e Aralık 2017’de başkan olarak atandıktan sonra, kripto paralar hakkında sivri yorumlar yapmaktan çekinmedi.

Kripto piyasası hakkındaki yorumlar genellikle kişisel görüşlere dayanıyor

BIS başkanı hakkında daha önce çıkan haberlerde de değindiğimiz gibi, bu yılın şubat ayında kripto para birimleri ile ilgili keskin eleştirisel açıklamalarda bulunmuştu.

Bitcoin ve kripto paralar hakkında olumlu yada olumsuz her türlü fikre dayalı haberlere değinmeye çalışıyoruz. Buna göre kripto para sektörü hakkında daha çok olumsuz haberlerin uluslar arası fiat para sektörü ile direkt ilgili kişilerden geldiğini görürken olumlu yorumların ise portföylerinde kripto para tutan ve bu sektörün geleceğine inanan kişilerden geldiğini görüyoruz.

Bu iki tarafın ise sıcak baktığı ortak nokta ise kripto paralarında temelini oluşturan teknoloji olan Blockchain teknolojisi olması dikkat çekiyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin