bulgaristan
İşte Satoshi Nakamoto’dan sonra elinde en çok Bitcoin bulunduran ülke!

İşte Satoshi Nakamoto’dan sonra elinde en çok Bitcoin bulunduran ülke!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Balinaları, kripto para piyasasının önemli bir kısmını portföylerinde tutan, piyasadaki en önemli yatırımcılar olarak kabul edilir. Bitcoin balinası ya da Bitcoin zulacısı denildiğinde bütün kripto para yatırımcılarının ve ilgililerinin akıllarına Satoshi Nakamoto, Winklevoss kardeşler, Roger Ver  gibi isimler gelir. Satoshi Nakamoto haricin diğer tüm Bitcoin balinalarını geride bırakan bir isim, duyan herkesi şaşkına uğratacak derecede. Bunun yanında bu Bitcoin balinası bir kişi ve bir şirket değil. Nakamoto’dan sonra en çok Bitcoin, bir ülkede bulunuyor. bu ülke ise bizim komşumuz olan Bulgaristan.

En çok Bitcoin Nakamoto’dan sonra Bulgaristan’da bulunuyor

Bulgaristan, Satoshi Nakamoto’dan sonra en büyük miktarda Bitcoin rezerviyle yeryüzünde ikinci sırada yer alıyor. Satoshi Nakamoto’nun Bitcoin sahipliği, ilk yaptığı madencilik faaliyetlerine esas alındığında 1.1 milyon üniteye denk geliyor. Ve coin başına 6098 dolar madencilik değerinden hesaplandığında yaklaşık 6 milyar dolar değerindedir.

Bulgaristan, Mayıs 2017’de kripto paraları içeren organize suçla mücadele ile ilgili gerçekleştirdiği bir operasyonda 213.519 Bitcoin’i ele geçirmişti. Ülke Basınından alınan bilgilere göre, kurtarılan Bitcoin vergi dolandırıcılığı için kullanılıyordu. Aynı zamanda ele geçirilen bu Bitcoin miktarı, ülkenin ulusal borçlarının yüzde 25’ine denk geldiğini verilen bilgiler arasında.

Bulgaristan el koyduğu Bitcoin’ler hakkında bilgi vermedi

Bulgar hükümetinin el koyduğu Bitcoin’leri ne yaptığı ise henüz bilinmiyor. Bu konuda ülkenin resmi kanadından yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Böyle bir durumda diğer gelişmiş ülkelerin ise daha şeffaf davrandığını görüyoruz. Örneğin Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde, bu tarz bir el koyma işlemi olduğunda, el koyulan Bitcoinler kısa sürede ihale usulü ile satılıyor.

Elinde büyük miktarda Bitcoin tutan ilk beş kişi/kurum listesi ise şu şekildedir:

  1. Satoshi Nakamoto
  2. Bulgaristan
  3. Bitfinex
  4. FBI
  5. Winklevoss kardeşler

crypto-news

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin