MyEtherWallet güvenlik açığıyla sarsıldı.
MyEtherWallet güvenlik açığıyla sarsıldı.

MyEtherWallet kullanıcıları dikkat! MEW’da güvenlik açığı ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir VPN hizmetinin beş saat boyunca ele geçirilmesi sonucunda ünlü Ethereum cüzdanı hizmeti MyEtherWallet (MEW), ciddi bir güvenlik açığıyla karşı karşıya kaldı.

Hola kullananlar açıktan etkileniyor

Yaklaşık 50 milyon kullanıcıya sahip ücretsiz bir VPN hizmeti olan Hola, MEW kullanıcılarından kripto para çalmaya teşebbüs eden bir hackten etkilendi. MEW’in normal kullanıcıları etkilenmemekle birlikte, MEW kullanıcılarının varlıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmamaları adına, beş saatlik süre boyunca Hola’yı kullanmamaları gerekiyor.

Bu nedenle MEW, son 24 saat içinde MEW’yi kullanan Hola Chrome uzantıları ile paralarını farklı bir yere nakletmeye çağırdı.

MyEtherWallet en çok kullanılan Ethereum tabanlı kripto para cüzdanlarından biri

MyEtherWallet, Ethereum tabanlı kripto paraların yönetilmesi için en popüler hizmetlerden biri ve kullanıcıların cüzdan gönderme ve alma işlemleri için cüzdanlara erişmelerini sağlıyor. Konforlu bir kullanıma sahip olmasına rağmen, hizmetin doğası belki de olası kesintiler için çok müsait.

Çünkü bu yıl MEW’nin üçüncü taraf oyuncuları tarafından tehdit edildiği ikinci olayı yaşıyoruz.

Şubat ayında da DNS saldırısı yaşanmıştı

Şubat ayında, dijital fonlarda 365 bin dolarlık bir kayba sebebiyet veren DNS saldırısı yaşanmıştı.

Bu saldırılar, Trezor veya Ledger gibi soğuk donanım cüzdanlarının, sıcak cüzdanlardan daha güvenli seçenekler olduğunu hatırlatıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto borsalarına yapılan siber saldırılarda en çok kullanılan yöntemler

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin