17 Kasım Binance Coin (BNB) ve Cosmos (ATOM) fiyat analizi
17 Kasım Binance Coin (BNB) ve Cosmos (ATOM) fiyat analizi

Kripto para piyasası 10 Temmuz genel görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa boğalarının beklediği ralli, satıcıların yeniden pazara hakim olması ile bir kere daha ertelendi. Bunun sonucu olarak ise toplam piyasa sermayesi yeniden aşağı doğru geldi. Ve 270 milyar doların altına düştü. Piyasayı domine eden kripto para olan Bitcoin 6800 dolar direncini kırma noktasında başarısız olunca, 6675 dolar seviyelerine kadar geriledi. Kripto para piyasası 10 Temmuz itibarıyla aşağı yönlü hareket ediyor.

Benzer şekilde Ethereum’da 500 dolar psikolojik direncine takıldı ve ağır diyebileceğimiz yaklaşık yüzde 4,8 oranında (yazım esnasında) düşüşle 460 dolar seviyesine çekildi. Beklendiği gibi tüm altcoinlerde sabah seansında benzer düşüşler görünürken çift rakamlara ulaşan kayıplarda görüldü

Coin360

Kripto para piyasası 10 Temmuz sabah seansına kırmızı bir görünüm ile başladı

Listenin üst sıralarında yer alan kripto paralardan EOS’un yüzde 12 oranında değer kaybı ise dikkatlerden kaçmadı. Ve bu kayıp ile 7,58 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Bu ulaştığı rakam sonucu sadece 2,5 aylık zaman diliminde EOS’un tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,5 doları gördükten sonra yaklaşık yüzde 65 oranında bir değer kaybı oldu. EOS’un bir haftalık değer kaybı da böylelikle 9,15 dolardan geri gelerek yüzde 17 civarında gerçekleşmiş oldu. Yaşadığı Mainnet, cüzdan ve merkezileşme sorunları ile boğuşan EOS, bir zamanlar “Ethereum katili” olarak anılırken, şu an o parlak günlerini arar durumda olduğunu görüyoruz.

Fiyat hareketleri ile dikkat çeken başka bir altcoin olan Cardano ise kayıplar vermeye devam ediyor. Son 3 ay içinde sürekli olarak en kötü performans gösteren altcoinlerden biri konumunda bulunuyor. Bugün ADA yüzde 6,5 düşüşle 0.134 dolar seviyesine geriledi. Aynı şekilde IOTA da düşüş yaşayarak yaklaşık 1 dolar civarında işlem görüyor. Neo da yaşadığı düşüş ile diğer bir dikkat çeken altcoin. Öyle ki 35 dolar seviyesine gerileyerek, Kasım 2017’den bu yana gördüğü en düşük seviyeye ulaştı.

Geçtiğimiz ayın en iyi performansını gösteren Ethereum Classic gibi Monero ve Dash gibi gizlilik coinleri de günlük yüzde 7’nin üzerinde düşüşler gösterdi. Qtum’un düşüşü de yüzde 8’in üzerinde oldu. Ve Ontology ve Zilliqa’nın her ikisi de satışların piyasaya hakim olması ile yüzde 11’in üzerinde, kayıplar yaşadı. En büyük kayıp ise Bitcoin Diamond’dan geldi. Buna göre altcoin, son 24 saatlik zaman diliminde yüzde 37 düşüşle 2.30 dolara geriledi.

En iyi 25 kripto arasında tek kazanım sağlayan altcoin Tezos

En iyi 25 kripto para arasında yükselen tek altcoin ise Tezos oldu. Buna göre Tezos bugün ki yaklaşık yüzde 5,6 oranında yükselişi ile ard arda 4 gün boyunca yükselme başarısı göstererek, fiyatını 2,28 dolara çıkardı. Böylece XTZ fiyatı, ağındaki yaşanan son gelişmeler ile parlayarak Cuma günü 1,20 dolar olan fiyatını nerededeyse iki katına çıkarmış oldu.

Sonuç olarak toplam kripto para piyasası 10 Temmuz görünümünde sermayesi yüzde 3,5’luk düşüşle 10 milyar dolar daha eridi. Şu anda 264 milyar dolarda olan piyasalar, bu düşüş momentumunun devamı halinde yılın en düşük rakamları olan 240 milyar seviyelerinin görülmesi muhtemeldir. Ancak ticaret hacminin 11 milyar dolardan 13 milyar dolara yükseldiğini gördük. Bu da piyasaların ufakta olsa bir ralli yapabileceğini işaret ediyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin