MUFG
MUFG

Dünyanın dördüncü büyük bankası MUFG, kendi kripto parasını çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya yerel basın haberlerine göre, dünyanın en büyük dördüncü bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group MUFG, MUFG Coin adıyla kendi kripto parasını çıkaracak.

Böylece Japonya’nın en büyük finansal kuruluşu olan banka, kendi kripto parasını üreten ilk Japon bankası haline gelecek.

MUFG kripto para çalışmalarına iki yıl önce başlamıştı

Banka, 2016 yılından itibaren bir kripto para tasarlıyordu. Yerel basın haberlerine göre MUFG Coin’in 2018’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Blockchain teknolojisine dayanan MUFG Coin, kullanıcıların anında kişiden kişiye işlem yapmasının yanı sıra daha düşük ücretlerle işlem yapmalarını sağlayacak.

Banka, şirketin tüm işlemlerini kripto paranın ağından gerçekleştireceğini ve böyle bir yaklaşımın Coin’in istikrarını iyileştireceğini iddia ediyor.

Banka, insanların yeni çıkarılacak olan bu kripto paraya güvenlerini sağlamak amacıyla, 1 MUFG Coin’i 1 Japon Yen’i ile eşitlemeyi planlıyor.

Japonya’da kripto para gelişmeleri sürüyor

Kripto para sektünde şüphesiz en önemli adımları atan Japonya’dan bir başka gelişme ise yerel bir Japon şirketi olan e-ticaret devi DMM Group’un, 11 Ocak tarihinde Japonya’daki Blockchain teknolojisinin benimsenmesinin giderek artan seviyesini vurgulayarak 7 kripto para birimi ile alışverişi başlattığını duyuması oldu.

Komşu Çin ve Güney Kore‘nin hükümetlerinin aksine Japon hükümeti, ülkedeki sanayinin büyümesi üzerinde büyük olasılıkla olumlu etkisi olan kripto para piyasasını düzenleme konusunda daha misafirperver bir yaklaşım benimsiyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin