bitconnect

BitConnect resmi olarak kapanacağını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanların en çok konuşulan ve tercih edilen yatırım araçlarından birisi olan Bitcoin’in ani düşüş yaşamasının ardından, BitConnect platformu resmi olarak kapanacağını açıkladı.

Uzun zamandır bir saadet zinciri uygulaması olduğundan şüphelenilen BitConnect kredi verme ve takas platformu kapanacağını açıkladı. Şirket bu açıklamayı resmi web sitesi üzerinden kullanıcılarına duyurdu. Bitconnect’in resmi sitesinde yayınlanan “Changes coming for the [sic] system – Halt of lending and exchange platform” başlıklı blog yazısında platformun kapanacağının yazılmasının ardından site düşüşe geçti. Açıklamada ayrıca Bitconnect’in artık sadece “cüzdan hizmeti, haber ve eğitim amaçlı” olarak çalışacağı belirtildi. Bildiride, “Ödünç verme işlemini, tüm ödenmemiş kredilerin serbest bırakılmasıyla kapatıyoruz” dendi. Platform, BCC adlı bir token aracılığıyla işliyordu ve sitenin çöküşe geçmesinin ardından BCC’ler de işe yaramaz bir hale geldi. BCC adlı token birkaç saat içerisinde 200 dolardan 30 dolara kadar geriledi. Platform da müşterilerine işlem iptalleri için 5 günlük bir süre sundu.

Bitconnect başka hizmetler sunmaya devam edecek

Açıklamaya göre, şirket ileriki zamanlar için başka şifreleme hizmetleri sunmaya devam edecek. Ek olarak firma, resmi sitesinde yayınladığı açıklamaya göre platform hakkında çıkan kötü haberler, Teksas ve Kuzey Karolina’dan gelen ihtarnameler ve sürekli yaşanan DDos saldırıları yüzünden kapatıldığını açıkladı.

Coinmarketcap verilerine göre bir zamanlar gelecek vaat eden kripto birimi BCC, U.S düzenleyicileri ile olan yasal sorunların ortasında döviz ve borç verme işleminin sona erdiğini duyurmasının ardından fiyatı yüzde 80 oranında gerileyerek 18.68 dolara kadar düştü.

Lee yatırımı reddetmişti

Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee, aralık ayında BitConnect’e yatırım yapmayı reddettiğini, bunun klasik bir Ponzi planına (saadet zinciri) benzediğini açıklamıştı. Bir ay önce, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin de BitConnect’in ponzi planı olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin