Mt.Gox, bitcoin, bitcoin fiyatı, kripto para, bitcoin haberleri
Mt.Gox Bitcoin

Mt.Gox kayyumu Bitcoin fiyat düşüşlerinden sorumlu olmadıklarını iddia etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mt.Gox kripto para borsasının iflasını denetleyen kayyum, Aralık 2017’den beri Bitcoin fiyatlarındaki düşüşün sebebin kendileri olduğunu iddialarını reddetti.

Nobuaki Kobayashi 17yayınlanan alacaklılarla ilgili bir Soru Cevap raporunda, Mt.’ye ait 400 milyon dolarlık Bitcoin ve Bitcoin Cash paranın son satışını ele aldı.

Kobayashi Bitcoin Cash için daha çok kullanılan BCH yerine alternatif borsa kısaltması BCC’yi kullandığı açıklamasında şunları söyledi:

“Kripto para uzmanlarına danışarak, BTC ve BCC sattık ama sıradan bir BTC/BCC borsa satışı yerine piyasa dengelerini etkilemeden işlemleri mümkün olduğunca geniş tutacak şekilde satış gerçekleştirdik.”

Ancak Kobayashi, fonların nasıl satıldığına dair kesin ayrıntıları açıklamadı. Yorum, son zamanlarda Bitcoin fiyatının düşme nedeni olarak, Mt.Gox’daki coinlerin satılması olarak görüldüğü için yapıldı.

2014 yılında hacklenip 700,000 BTC çaldıran Mt.Gox davası hala sürüyor

Kobayashi, 35.841 BTC ve 34.008 BCH’nin Aralık 2017 ile Şubat 2018 arasında satıldığını duyurmuştu. Bitcoin fiyatında büyük bir düşüş yaşandığı 5 Şubat’ta, 18.000 BTC hazineye ait bir cüzdandan taşınmıştı.

Tesadüf olarak görülen durum,Bitcoin Fiyat Endeksi’ne bakıldığında, Aralık ayında düşüş yaşayan ve 6 Şubat tarihinde dip yaşanan Bitcoin fiyatının, tamda bu satışlarla aynı döneme gelmesi çokta tesadüf olmadığını gösteriyor. Kobayashi sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bizim BTC ve BCC satışlarımız ile BTC ve BCC fiyatları arasında bir alaka olduğu iddiasından lütfen vazgeçin. Zira bu yanlış bir varsayım olacaktır.”

Buna ek olarak, kalan kripto paraların ne zaman satılacağına dair zamanın henüz belirlenmediğini de belirtti. Kayyum, hala 166.344,35 BTC’e sahip.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin