kripto para vadeli sözleşmesi
İlk fiziksel kripto para vadeli sözleşmesi başlıyor

İlk fiziksel kripto para vadeli sözleşmesi başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kurumsal ve tecrübeli yatırımcılar ile traderlar için Londra merkezli bir kripto para exchange şirketi olan Coinfloor, ilk fiziksel teslimi yapılacak Bitcoin içeren kripto para vadeli sözleşmesi için bir vadeli işlem takası planlıyor.

Coinfloor’un yaptığı basın açıklamasına göre, Yeni Exchange faaliyeti  CoinfloorEX, madencilerin, hedge fonlarının, tüccarların ve tecrübeli yatırımcıların Bitcoin’in finansal potansiyelini açığa çıkarmasına yardımcı olacak. Faaliyet, kurumsal sınıf risk yönetimi ve kontrolü tarafından desteklenen, özel olarak tasarlanmış kripto para sözleşmeleri ve operasyonel kontrolleri aracılığıyla gerçekleştirecek.

Kripto para vadeli sözleşmesi fiyat koruması sağlayacak

İlk fiziksel olarak teslim edilen kripto para vadeli işlem sözleşmelerinin sunulmasıyla, CoinfloorEX, yatırımcıları ve traderları, piyasadaki manipülasyon endişelerinden koruyacak. Ayrıca mutabakat sırasındaki pozisyonlarda fiyat kaymasına karşıda bir koruma sağlayacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor.

Takas işlemi, diğer borsalardaki fiyat indeksinden, daha yüksek fiyatlandırma şeffaflığı sağlamasından  ziyade fiziksel teslimata dayanıyor.

Coinfloor’un peşin döviz piyasasına erişim, yatırımcıların Bitcoin’i fiat para biriminden fiziki teslimata dönüştürülmesini sağlayacak. Böylelikle uzun vadeli parasal değer kazanımı veya Bitcoin cinsi yükümlülüklerini yerine getirmeleri için fırsatlar sunmuş olacak.

Değişim, yüzde 100 çoklu ıslak imza depolaması ile güvence altına alınmıştır. Ayrıca müşteri portföyleri, hırsızlığa, kayıplara ya da kısmen çevrimiçi ve sadece çevrimiçi depolama ile ilgili diğer güvenlik sorunlarına karşı da korunmaktadır.

Coinfloor ayrıca, Bitcoin bakiyelerinin aylık ödeme kontrolünü de sağlamaktadır. İlk fiziksel teslim yapılacak sözleşme ise Bitcoin olarak Nisan ayında başlayacak.

Coinfloor’un CEO’su Obi Nwosu konu hakkında şunları söyledi:

Misyonumuz, fiat para birimi ve kripto para birimi arasında kripto paraların istikrarını ve sürdürülebilirliğini sağlamak için bir köprü kurmak. Piyasa katılımcıları vadeli işlem sözleşmelerinin nakit paradan fiziksel anlaşmaya geçmesini talep ediyorlar.

Kripto para vadeli sözleşmesi piyasanın ihtiyaçlarına cevap verecek

Coinfloor’un kurucularından Mark Lamb, Futures Industry Association’ın Boca Raton, Florida’daki yıllık konferansında Reuters’e verdiği demeçte; likit sağlayıcılarının, borsaya karşı risklerini koruyabilmek için fiziki teslim alınmış bir vadeli işlem sözleşmesi yapmak istediklerini söyledi.

CME Group Inc. ve Cboe Global Markets Inc. gibi birkaç geleneksel vadeli işlem borsaları, kripto paranın kendisinin el değiştirmediği nakit olarak ödenen bitcoin futures ticareti yapmaktadır.

Lamb, büyük yatırımcıların ve tescilli ticaret şirketlerinin nakit ödeme sürecinin kolayca idare edilebileceğini kaydetti. Ayrıca kötü niyetli yatırımcıların, vadeli işlem fiyatlarını spot piyasalardaki endeksler veya açık artırma fiyat hareketleri ile kendi lehlerine belirleyebileceğini söyledi.

Coinfloor yatırımcıları, 2013’te piyasaya sürülen ve Londra’daki en büyük ABD merkezli kripto para spot piyasasını ve Cebelitarık’taki bir başka şirket olan Chicago’da yerleşik trading şirketi DRW’yi içermektedir.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin