Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması
Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması

Mt.Gox eski CEO’su için 10 yıl hapis cezası isteniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Faaliyetlerini sonlandırmış olan Mt.Gox ‘un eski CEO’su Mark Karpeles’in zimmetine para geçirme suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği söyleniyor.

The Japan Times’e göre bu hapis cezasını talep eden savcılar, Tokyo Bölge Mahkemesine Karpeles’in “kişisel olarak bir yazılım geliştirme işine yatırım yapmak için şirket fonlarını kullanma” ve “Bitcoin kullanıcılarının güvenini tamamen ortadan kaldırmada büyük rol oynamasını” gerekçe olarak gösterdiler.

Karpeles zimmetine para geçirme suçundan yargılanıyor

İddiaya göre Karpeles, Mt.Gox’un bünyesindeki toplam 3 milyon dolarlık müşteri fonunu Eylül ve Aralık 2013 tarihlerinde zimmetine geçirdi. Karpeles’in ayrıca, şirketin bilançosunu dengelemek için şirketin muhasebe sistemindeki verileri de manipüle ettiği iddia edildi.

Temmuz 2010’da kurulan Bitcoin borsası, 2013 – 2014 yıllarında dünyadaki en büyük Bitcoin borsası olarak tüm Bitcoin işlemlerinin yüzde 70’inden fazlasını yönetiyordu. Mt. Gox, müşterilere ait yaklaşık 850.000 Bitcoin’in ( o tarihte yaklaşık 450 milyon dolar) kayıp ve muhtemelen çalındığını açıklamıştı. Birkaç hafta sonra, 200.000 civarında Bitcoin bir şekilde bulundu. Ve kripto piyasası zirveye ulaştığında büyük miktarlarda kripto para satmaya devam etti. Birçok kişi bu satışların büyük fiyat düşüşlerine neden olduğunu düşünüyordu.

Mt.Gox kurbanlarına ödeme için incelemeler sürüyor

Siber saldırının kurbanları, bu yıl 22 Ekim’e kadar, çevrimiçi ya da çevrimdışı rehabilitasyon talebine başvurdular.

Bir sonraki Mt. Gox alacaklılar toplantısı 20 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek. Rehabilitasyon için kanıtların incelenme süreci ise 7 Şubat ile 31 Ocak tarihinde yapılacak. Spekülasyonlar göre ise ödemeler 2019 yazında gerçekleşebilir.

cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin