Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması
Piyasayı kana bulayan Mt. Gox’dan önemli Bitcoin açıklaması

Mt.Gox 312 milyon dolarlık Kripto parayı BitPoint borsasında satmış olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasaya sızan banka belgelerine göre iflas eden Bitcoin borsası  Mt.Gox, açık piyasada Japon kripto borsası BitPoint üzerinden milyonlarca dolar değerinde kripto para satmış olabilir.

Mt.Gox alacaklılarını desteklemek amacıyla kurulan site olan Goxdox, Salı günü bazı banka görüntüleri yayınladı. Görüntülerde BitPoint’den Mt.Gox kayyumu Nobuaki Kobayashi’ye Japon yeni cinsinden ödemeler görülüyor. Ödeme miktarı ise 34,3 milyar yen ( yaklaşık 312,5 milyon dolar).

En muhtemel açıklama, ödemelerin Mt.Gox’un Bitcoin ve Bitcoin Cash satışından kaynaklanan fiat fonlarından kaynaklandığı yönünde.

Goxdox Mt.Gox ‘un satışına dair banka görüntüleri yayınladı

Gerçek anlamda bu şekilde bir kripto para satışı gerçekleştiyse bu, Kobayashi’nin 2014 yılında Mt.Gox’un kayıp coinlerinin araştırılmasına yardımcı olmak adına anlaşılan Kraken kripto borsası CEO’su Jesse Powell’ın tavsiyesine karşı çıktığı anlamına geliyor. Zira gönderiye göre, Powell, kayyuma kripto paraların satılmaması ya da satılması durumunda bunun piyasa fiyatlarını etkilememek için açık artırma veya tezgâh üstü (OTC) satışlar yoluyla yapmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Alacaklılar, BitPoint’in satış yöntemleri hakkında ayrıntılı bilgi talep etmeli. Kayyum, Kraken’in tavsiyelerinin neden göz ardı edildiğini açıklamalı. Kraken’in tavsiyesini almak yerine, kayyum heyeti, satış konusunda bize bilgi vermedi. Ve BTC/BCH satışı için farklı bir kripto para uzmanı ile anlaştı.

Kripto tasarruflarının kayyum tarafından boşaltılması olarak adlandırılan söz konusu hareket, geçen yıl Bitcoin fiyatlarını etkilemiş olabilir. Gönderi de ayrıca kripto paraların nasıl satıldığı konusunda henüz kesin olarak emin olmadıklarını söyleyerek devam ediyor.

Mart ayında, Kobayashi, Aralık 2017’den bu yana, 400 milyon dolarlık Bitcoin ve Bitcoin Cash satışı ile Bitcoin fiyatlarındaki düşüşe neden olduğu iddialarını reddetti. Ancak, fonların nasıl satıldığına dair ayrıntıları kesin şekilde açıklamaktan kaçındı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin