bitcoin
Uzmanlar Bitcoine yatırım zamanı konusunda ikiye bölünüyor

Bu iki kripto para uzmanı Bitcoin’in bu yıl yüzde 84 yükseleceğini öngörüyor… İşte gerekçeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasa uzmanları, Bitcoin (BTC) için kötü geçen bir 2018 sonrası, yeni yılda dünyanın en etkili kripto parasının yeni zirveler görebileceğini düşünüyor.

Aralık 2017’nin son çeyreğinde Bitcoin’in 20.000 ABD doları seviyesindeki güçlü yükselişin ardından, 2018 yılı boyunca piyasa değerinin yaklaşık yüzde 70’inden fazlasını kaybettiğini gördük.  2018 yılına hızlıca baktığımızda kripto paranın çoğunlukla 4000 dolar bandında hareket ettiği görülüyor. Şu an ise Bitcoin’in 3500 doların altında el değiştirdiğine şahit oluyoruz.

İki finansal teknoloji uzmanı olan Digital Capital Management CEO’su Ben Ritchie ve Finder.com.au ve HiveEx.com kurucu ortağı Fred Schebesta ise Bitcoin ve altcoinlerin bu yılki fiyatlarına dair görüşlerini bildirdiler.

İki uzman arasındaki fiyat tahmininde ise Ritchie daha iyimser olarak yılsonu Bitcoin için 9500 dolar tutarında bir fiyatı işaret ediyor. Ortalama fiyat projeksiyonları alındığında ise 7000 doların altında kalındığı görülüyor.

Bitcoin için yavaş ama sabit bir yükseliş söz konusu

Yavaş ama istikrarlı bir artış öngören Avustralyalı yatırım yönetim şirketinin en önemli ismi, piyasa oyuncularının bu yıl göz önünde tutmaları gereken iki şey olduğunu söyledi. Bunlardan ilki, şimdiye kadar benzer eğilimler gösteren kripto paraların ayrışma eğilimine girebilme ihtimali.

İkincisi ise Ritchie’nin muhafazakâr finans sektörünün sanal para üzerindeki bir etkisi olduğunu düşünmesi. Ayrıca bazı temel gelişmelere de değinen uzman şu konulara dikkat çekti:

S&P düşerse Bitcoin tırmanışa geçer mi? Kripto paralar Bakkt ve Fidelity Group’un piyasaya girmesiyle birlikte, 2019’da daha da gelişebilir.

Kripto gelişimi konusunda farklı bir örnek vermek gerekirse, son zamanlarda yapılan bir anket, 1 milyondan fazla Avustralyalı’nın kripto paralara yatırım yapmakla ilgilendiklerini gösterdi.

Bilgi eksiliği Bitcoin önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor

Schebesta’ya göre ise y kuşağı (1980 ile 2000 yılları arasında doğmuş kuşak) diğer yaş gruplarına göre Bitcoin’i uygun bir yatırım aracı olarak daha fazla kabul ediyor:

Dijital teknolojiyle büyüdüler. Bu yüzden kripto paralar ile ilişkili olmak istemelerine şaşmamak gerek. Ebeveynlerine nazaran çok farklı yöntemler ile yatırım yapmak istiyorlar.

Schebesta, gözle görülür bir bilgi eksikliğinin olmasının, Bitcoin’in benimsenme konusundaki en önemli sorunlarından bir olduğunu söyledi.

livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin