Moskova Belediyesi ticarette şeffaflığı teşvik etmek için Ethereum kullanacak
Moskova Belediyesi ticarette şeffaflığı teşvik etmek için Ethereum kullanacak

Moskova Belediyesi ticarette şeffaflığı teşvik etmek için Ethereum kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Moskova Belediyesi haftasonu çiftçi pazarlarında alım satım noktaları tahsis etmek için bir sistemin parçası olarak Ethereum’u kullanmayı planlıyor.

Sistem, sınırlı sayıda ticari arazi için rekabet eden çiftçiler tarafından sunulan başvuruları kaydedecek. Pazar sezonu 20 Nisan ve 25 Kasım arasında geriliyorken, Rusya, Ermenistan, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen çiftçiler ile yaklaşık 15.000 işlem noktası kapmak üzere.

Moskova Belediyesi projesinde Ethereum kullanacak

Tahmin edilebileceği gibi, her yıl tekliflerini sunan yaklaşık 20.000 başvuru ile bir noktaya ulaşmak için bir itici güç var. Buradaki fikri, Moskova Belediye Binası için Blockchain ürün yöneticisi olarak görev yapan Andrey Borodyonkov açıklıyor. Ona göre onaylanmış veya reddedilenler için yapılan güncellemelerle uygulamaların değişmez bir kaydını oluşturmanın yolu Ethereum’u kullanmaktır.

Borodyonkov, fikri şöyle özetliyor:

Blockchain, gelen uygulamaların değiştirilememesinin yanı sıra uygulama geçmişinin denetlenmesini mümkün kılan ek bir garantidir.

Moskova Belediyesi’nin ayrıntılı açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

Tüm veri kümesi, herkes tarafından görüntülenebilir, şeffaf ve indirilebilir durumdadır. Bu durumda, başvuru teslim edilebilir, başvuru gönderildiğinde bir kişi tarafından silinemez veya değiştirilemez.

Problemin bir kısmı, çiftçilerin çoğunun, uygulamaları gözden geçirmek için mevcut sistemden memnun olmamasıdır.

Andrey Belozerov, halen Moskova Belediye Binası’nın CIO’suna yönelik strateji ve yenilikler danışmanılığı görevinin sürdürüyor. Kendisi, yeni sistemin bu bilgiyi kamuya açık hale getirerek bazı kaygıların giderilmesine yardımcı olacağını umduğunu belirtti.

Belozerov, yaptığı basın açıklamasında şunları söylüyor:

Çiftçilerin uygulamalarının reddedildiğini veya onaylandığını görmek için şeffaf bir sisteme sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz. Blockchain, sürecin tamamen şeffaf olduğundan ve hiç kimsenin bir uygulamayı değiştiremediğinden emin olmaktır. Blockchain’in herkes için tam şeffaflık sağlayacağını umuyoruz.

Moskova Belediye Binası, 2016’da Blockchain ile çalışabilen geliştiricileri işe almaya başladı. Andrei Borodyonkov, 2018’de personelin resmi olarak Product Blockchain adlı yeni bir bölüm oluşturduğunu söyledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin