Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma altında!
Bithumb Yönetim Kurulu Başkanı, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma altında!

Bithumb kullanıcı kayıtlarını yeniden başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Kore’deki en büyük kripto para borsalarından biri olan Bithumb’un ülkedeki Nonghyup Bank’la olan sözleşmesini yenilediği bildiriliyor. Bu durum firmanın bir kez daha yeni hesap kayıtlarını kabul etmesini sağlayacak bir hareket olarak görülüyor.

Bithumb kullanıcı kayıtlarını yeniden başlatıyor

Kore haber ajansı Yonhap konu ile ilgili çarşamba günü bir açıklama yaptı. Açıklamada, Bithumb ve Nonghyup’un, borsaya kripto para tüccarlarına yeni gerçek isimli sanal hesaplar tahsis etmesini sağlamak için 30 Ağustos’ta sözleşmeyi imzalamayı planladıkları bildirildi.

Bilindiği üzere Bithumb, 31 temmuzda yeni hesap kayıt hizmetinin askıya alınmasını hizmet iyileştirme sürecine bağlamıştı. O zamanki raporlar, borcun değişime uğradığını öne sürdüğü için banka haziran ayında borsadaki 31 milyon dolarlık hackleme sonucu değişiklikler üzerinde ısrar ediyordu.

Şu anda, Güney Kore’deki bankalar, kullanıcı varlıklarını kendi adlarına depolamak için kripto borsaları için hesap hizmetleri sağlayabilir. Bununla birlikte, borsa hesabındaki belirli bir kullanıcıya tahsis edilen her sanal hesap, kullanıcının doğrulanmış kimliği ile eşleştirilmelidir. Böylece bankalar para aklama amacıyla fon akışını izleyebilir.

Ülke düzenlemeleri uyarınca, kullanıcıların hesaplarının, borsanın kendi işletim fonlarını depolayan şirket hesaplarından da ayrılması gerekir.

Temmuz ayındaki askıya alma notunu takiben, Bithumb’daki 24 saatlik işlem hacmi 3 gün içinde yaklaşık %40 düştü. 31 Temmuz’daki işlem hacmindeki kayıplar neredeyse 350 milyon dolardan yaklaşık 200 milyon dolara geriledi.

Günlük işlem hacmi 23 Ağustos’a kadar 71,7 milyon dolar seviyesine geriledi. Ancak CoinMarketCap’de gösterilen verilere göre haber yayına hazırlanırken 344 milyon doları aştı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin