Morgan Stanley raporu: Bitcoin dijital nakittir
Morgan Stanley raporu: Bitcoin dijital nakittir

Küresel bankacılık devi Morgan Stanley raporu: Kripto paralar kurumsal bir varlık sınıfı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Stanley tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, kurumsal yatırımcılar Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine giderek daha fazla yatırım yapıyor. Bu arada da perakende yatırımcıların sayısı durgun kalıyor.

Morgan Stanley raporu: Bitcoin dijital nakittir

Küresel bankacılık devinin araştırma bölümü, 31 Ocak tarihli raporda Bitcoin’in son altı ayını ele aldı ve belirli trendleri vurguladı. Belki de en önemlisi, Bitcoin’in raporda “dijital nakit” olarak tanımlanması. Raporda kripto paranın dijital nakit olarak başladığını, yatırımcıların finansal sistemdeki sorunlar için bir çözüm, yeni bir ödeme sistemi ve sonunda bir kurumsal yatırım sınıfına dönüştüğü belirtiliyor.

Rapor, hack saldırıları, hard forklar, Bitcoin’den daha ucuz yeni teknolojiler, piyasa volatilitesi ve diğer endişeler dahil olmak üzere Bitcoin ekosistemi etrafındaki çeşitli konular ve keşiflerin bu tezi oluşturduğunu vurguluyor.

İnsanların kripto para sektörüne yatırım yapmalarının nedenleri

Bu durumda grubun şu anki tezi Bitcoin’in neredeyse bir yıldır yeni bir kurumsal yatırım sınıfı olduğu. Kurumsal şirketlerin yönetimi altında bulunan kripto varlıkların tutarının 2016 yılı Ocak ayından bu yana artış gösterdiği, şu anda hedge fonları, risk sermayesi şirketleri ve özel sermaye şirketleri tarafından yönetilen tutarın 7,11 milyar ABD doları olduğu belirtiliyor.

Büyük finansal kurumların alanda giderek daha fazla yer alıyor oluşu bu tezi destekliyor. Rapor, Fidelity’nin yeni kripto para hizmetleri bölümü, Seed CX, BitGo ve Binance yatırımları ile düzenleyici onaylar ve Coinbase’in son finansman turunu gerekçe göstererek devam ediyor. Raporda ayrıca müşterilerin kripto para sektörüne yatırım yapmalarıyla ilgili üç problem bulunduğu belirtiliyor: düzenleyici belirsizlik, düzenlenmiş saklama çözümleri eksikliği ve alanda büyük finansal kurumların mevcut olmaması.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin