Morgan Stanley
Morgan Stanley Fidelity’nin kripto girişimine benzer bir yol izleyecek mi?

Morgan Stanley Fidelity’nin kripto girişimine benzer bir yol izleyecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Stanley’nin kripto girişimleri üzerinde çalışıyor olabilir. Finans endüstrisi devi, şu anda Fidelity’deki durumun nasıl çözüldüğünü izliyor.

Fidelity nihayet kripto pazarlarına giriş yaptı. Ve müşterilerine artık dijital varlık gözetim hizmetleri vermeye başladı.

Kurumsal yatırımcılar için kripto varlıkları konusunda kurumsal kalitede gözetim ve ticaret yapma hizmetleri sunan Fidelity Digital Assets, platformunun artık kullanımda olduğunu açıkladı. Seçili müşterilerin kripto para saklama ve ticari işlemlerine erişim sağladığı platform için genel kullanımın Eylül ayı gibi başlaması bekleniyor.

Morgan Stanley’ye yakın kaynaklar da benzer bir girişimin bu şirketten de gelebileceğini savunuyor. Söylentilere göre müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda Morgan Stanley de kripto pazarlarına girme konusunda adımlar atmaya hazırlanıyor.

Morgan Stanley’nin ezeli rakibi Goldman Sachs ise kripto para sektöründeki yatırımları konusunda daha açık davranıyor. Morgan Stanley cephesinden sektöre yönelik henüz bir hamle görülmezken Goldman Sachs’ın BitGo ve Circle’a yatırım yaptığını görüyoruz.

Gerileyen piyasaların toparlanma yolunda bazı engeller bulunuyor

Kripto para endüstrisi, 2018 boyunca devam eden sürekli düşüş eğiliminden dolayı şu an geriye giden bir piyasa görünümünde. Ayrıca, son ABD hükümeti kapatılması, Bakkt lansmanının ertelenmesi de dahil olmak üzere bu yeni pazarda çeşitli gecikmelere nedeni olarak görülüyor.

Tüm bu elde olmayan engellere rağmen ise Blockchain ve kripto endüstrisindeki gelişmeler o kadar da yavaşlamadı.

Morgan Stanley ’den henüz rakipleri gibi somut adımlar gelmedi

Abacus Journal, Goldman Sachs’ın yatırımlara nasıl öncülük ettiğini, yasal düzenlemeler netleştiğinde ve tanımlandığında firmanın hızla nasıl genişleyeceğini yazıyor. Morgan Stanley’nin ise Goldman Sachs gibi müşterileri ve aracılarına uygun benzer yatırımları yapmadığını söylüyorlar.

Ancak iki kaynağa göre bazı olumlu gelişmeler var. Morgan Stanley yönetimi, Fidelity’nin attığı adım sonrası aynı yolu izleyebilirler. Piyasadaki genel görüşe ise Morgan Stanley gibi güçlü bir finansal yapıya sahip şirketin kripto pazarına adım atması büyük bir adım olarak görülüyor.

coinspeaker

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin