ABD'nin dev bankasından çok konuşulacak bir kripto para hamlesi geldi!
ABD'nin dev bankasından çok konuşulacak bir kripto para hamlesi geldi!

Morgan Stanley, Bitcoin vadeli sözleşmeleri başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay CBOE tarafından piyasaya sürülen ilk Bitcoin vadeli sözleşmeleri zamanının sona ermesinin ardından Morgan Stanley, yeni vadeli sözleşmeler başlatacağını duyurdu. Firma, rakibi Goldman Sachs’ın gerisinde kalmayacağını da göstermiş oldu. Business Insider’a göre Morgan Stanley  müşterileri için Bitcoin vadeli sözleşmeleri hazırlamaya başlayacak.

Morgan Stanley sorumlusu Pruzan’dan açıklama

Bankanın mali sorumlusu Jonathan Pruzan, firmanın CBoE ve CME Group üzerinde yapılan Bitcoin vadeli işlemleri tamamladığını açıkladı. Pruzan Bloomberg’e verdiği son röportajda şunları söyledi:

Birisi vadeli işlem yapmak ve nakit olarak para yatırmak istiyorsa, bunu yapacağız. Çok faal bir faaliyet olduğunu söylemem, ancak bu işlemlere katılmak isteyen temel kurumsal müşteriler için bunu hayata geçireceğiz.

Kripto para piyasasında yaşanan dalgalanma nedeniyle, Wall Street’teki birçok banka, sözleşmeleri izleyerek duruma göre hareket etmeyi planlıyor. Morgan Stanley’in bu adımının kripto para piyasası için oldukça önemli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü kurumsal yatırımcılar bu sektörün gelişmesine ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Şayet bu tür kurumlar Bitcoin satın alma konusuna ciddi anlamda ilgi duyarak yaklaşırsa, fiyat kesinlikle yukarı doğru ivme kazanacaktır. Zaten hali hazırda bu açıklamalar gelmeye devam ederken Coinbase CEO’su Brian Armstrong da yakın zamanda kurumsal yatırımcıların 10 milyar dolara kadar yatırım yapmaya hazır olabileceğini dile getirdi.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin