Morgan Stanley, kripto ticaret masası açmayı planlıyor

Wall Street devi Morgan Stanley, bir kripto para uzmanını işe alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Morgan Stanley bankanın dijital varlık piyasaları departmanını yönetmesi için Credit Suisse’te 12 yıllık bir geçmişe sahip Andrew Peel’ı transfer etti. Şirket, 1,3 trilyon dolarlık varlıkla dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri.

Morgan Stanley, kripto ticaret masası açmayı planlıyor

Andrew Peel, LinkedIn profiline göre Morgan Stanley’e Haziran 2018’de katıldı. Bir şirket yetkilisi atamayı doğruladı ancak daha fazla açıklama yapmadı. Peel, 12 yılını Credit Suisse’te geçirdi ve son olarak satış ve ticaret inovasyonu başkan yardımcılığı görevini yapıyordu. Profiline göre bu pozisyonda Bitcoin ve kripto para uzmanıydı.

Peel’ın bankadaki yeni görevinde tam olarak ne yapacağı belli değil. Banka bu konuda yorum yapmayı reddediyor. Geçtiğimiz Nisan ayında bankanın hızlı bir şekilde kripto ticaret masası açmayı planladığı bildirildik.

Bir kripto para uzmanını şirketine transfer eden ilk banka Morgan Stanley değil

Bir kripto para uzmanını şirketine transfer eden ilk banka Morgan Stanley değil. Goldman Sachs ve JPMorgan gibi şirketlerin de benzer görevlendirmeler yaptığını belirttik. Yatırım bankaları Bitcoin’in 2017 yılındaki dikkat çekici getirileriyle birlikte kripto paraya fazlası ile ilgi gösteriyor.

Bitcoin, rekor seviyelerinden büyük ölçüde geride olmasına rağmen yatırım bankaları yine de kripto paraları potansiyel bir varlık sınıfı olarak ciddi şekilde değerlendirmeye başladı. Sektörün öncüleri, büyük bankalar piyasaya girmeden önce saklama hizmetleri gibi önemli konulara yönelik gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtiyor.

Businessinsider

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin