Monero fiyat analizi: XMR için hedeflenen seviyeler, beklenen yön
Monero fiyat analizi: XMR için hedeflenen seviyeler, beklenen yön

Monero’ya yönelik Sybil saldırısı başarısız oldu – ağ güvende

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Proje geliştiricisi Riccardo Spagni’nin raporlarına göre Monero, sonuçta başarısız olan bir Sybil saldırısı girişimi tarafından hedef alındı.

Saldırgan IP adreslerini hedefledi

Spagni’nin açıkladığı gibi, bilinmeyen bir saldırgan, Monero kullanıcılarının gizliliğini tehlikeye atmak için birkaç node çalıştırdı. Temelde, saldırgan IP adreslerini kaydetmeye ve kullanıcı gizliliğini tehlikeye atmak için bunları belirli işlemlerle ilişkilendirmeye çalıştı.

Saldırı, saldırganın meşru bir node’un eşler listesine girme şansını artıran Monero’ya özgü bir hatadan yararlandı.

Saldırı nihayetinde başarısız oldu. Spagni, saldırganın girişimlerini “büyük ölçüde yetersiz” ve “beceriksiz” olarak nitelendiriyor ve saldırganın Monero’nun korumalı işlemler veya halka imzalar gibi zincir üzerindeki gizlilik özelliklerinden hiçbirinden yararlanmadığını ekliyor.

Spagni, kesin saldırı çizgisinin yeni olmasına rağmen, çoğu kripto para birimine ve gizlilik koinine karşı benzer saldırıların gerçekleştirilebileceğini söylüyor. Bu nedenle, Spagni, Monero kullanıcılarının işlemlerini Tor veya i2p aracılığıyla yayınlamalarını öneriyor. Monero ayrıca saldırganla ilişkili bir adres odaklı kara liste yayınladı. Bu durum daha fazla riski azaltacak.

Saldırının hafif bir cüzdanı olan kullanıcıları değil, yalnızca tam node çalıştıran Monero kullanıcılarını etkilediği unutulmamalı.

Monero saldırısını kim gerçekleştirdi?

Saldırıdan kimin sorumlu olduğu belli değil. Bir olasılık, saldırıyı bir gözetleme şirketinin gerçekleştirmiş olmasıdır. ABD hükümetinin Monero’nun gizliliğini aşmak için iki analiz firması ile anlaştığı göz önüne alındığında, bu firmalardan birinin saldırı girişiminden sorumlu olması makul.

Spagni, Chainalysis gibi firmaların Bitcoin gibi diğer blok zincirlerini izlemek için benzer teknikler kullandığını iddia ediyor.

Ancak, bu saldırıda durumun böyle olduğuna inanmıyor.

Spagni, “Chainalysis’in borsalarla “zaten bir ilişkisi olduğunu” ve Sybil saldırısının sağlayacağı bilgileri isteyebileceğini söylüyor. Rahatsız edeceklerini bile sanmıyorum” diyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin