Monero fiyat analizi: XMR için analistler ne söylüyor? Sıradaki yön ve beklenen seviyeler
Monero fiyat analizi: XMR için analistler ne söylüyor? Sıradaki yön ve beklenen seviyeler

Monero ASIC madenciliğe karşı savaşa devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitmain, en son çıkardığı kripto para birimi madencisi Cryptonight özellikli X3’ün piyasaya çıkmasıyla birlikte Monero topluluğu ile karşı karşıya geldi.

Ürün mevcut müşterilere indirimli olarak sunulmakta ancak eleştirmenler bunun sebebi, madencilerin yakında X3’ün Cryptonight teknolojisini kullanacak ana kripto para olan Monero’da etkisiz kalacak olması. Monero geliştirici lideri Riccardo Spagni, ünitelerin Cryptonight algoritmasını aşmak için özel olarak tasarlanan programlanmış hard fork nedeniyle XMR üzerinde çalışmayacağını vurguladı.

Bitman 15 Martta yeni cihazını “Tüm yeni Antminer X3, Cryptonight karma algoritmasına dayanan kripto para birimlerine duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz.” tweeti ile duyurdu. Bir e-postaya göre, fiyat, mevcut müşteriler için 3,000 ABD dolara kadar düştü.

Monero’nun reddit sayfasında alıcıların, kripto paranın Proof of Work  algoritmasına planlanan değişiklik nedeniyle üniteleri satın almamalarını istendi.

Monero yeni madencilik ekipmanının işe yaramaması için hard fork yapmayı planlıyor

Cryptonight, Bitmain’in X3’lerine takılan bu set, bu yıl XMR madencileri için bir kripto kabusuna dönüştü. Hashrate’de aniden meydana gelen ani artışla mücadele etmek için XMR token’i Cryptonight algoritmasına daha az duyarlı hale getirmek için 11 Şubat’ta PoW değişikliğini duyurmuştu. Kripto para geliştiricileri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gerekirse ASIC’lerden herhangi bir potansiyel tehdidi engellemek için acil bir hard fork kullanacağız. Dahası, merkeziyetsiz hedefini devam ettirmek, ASIC gelişimi için bir caydırıcılık sağlamak, bilinmeyen veya tespit edilemeyen ASIC gelişmesine karşı koruma sağlamak amacıyla Monero ekibi, yılda iki kez fork yaparak Cryptonight PoW hashını değiştirmeyi önerdi. Son olarak, Cryptonight’tan daha iyi ASIC direncini sağlayabilecek alternatif Proof of Work’u araştırmaya devam edeceğiz.”

Hard forkun bir sonucu olarak, Bitmain X3s en azından Monero madenciliği açısından büyük ölçüde değersiz olacaktır. Bitmain’in yeni ürünlerinden birini sipariş eden herkes, kendilerini zamana karşı bir yarış içinde bulmaya başladı. Alınan ürünün kısa bir süre sonra işlevsiz hale geleceğini düşünen bir çok kişi var. XMR geliştiricileri ve topluluğunun, Bitmain’in ASIC madencilik ekipmanlarına açtığı savaşı kim kazanacak yakında göreceğiz.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin