Bitcoin

Bitcoin, Moderna’nın aşı açıklaması sonrası yeniden savunmaya geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İlaç üreticisi Moderna’nın CEO’su aşının yeni bulunan COVID varyantı Omicron’a karşı etkinliğinde önemli bir düşüş olduğu konusunda uyarmasının ardından Salı günü finansal piyasa duyarlılığı riske geri döndü.

Bitcoin, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Omicorn’u bir endişe değişkeni olarak kabul etmesinin ardından Cuma günü yaklaşık %9 düşerek 53.600 dolara gerilemişti.

S&P 500’e bağlı vadeli işlemler %1,2 düştü. Avustralya Doları-ABD dolar (AUD/USD) döviz kuru 12 ayın en düşük seviyesi 0.7092’ye düştü ve ABD 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi, devlet tahvillerinin güvenli liman talebi çekmesiyle Cuma gününün en düşük seviyesi olan %1.47’ye ulaştı.

Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, Financial Times’a, mevcut aşıların yeni varyanta karşı muhtemelen çok daha az etkili olacağını söyledi. Bancel, ilaç şirketlerinin Omicron’a karşı uygun ölçekte aşı üretmesinin aylar alabileceğini de sözlerine ekledi.

Bancel’in yorumları, pandeminin gidişatına ilişkin endişeleri yeniledi ve risk varlıklarındaki toparlanmaya darbe vurdu. Güney Afrika’daki Omicron hastalarının son derece hafif semptomları olduğunu belirten raporların ardından Pazartesi günü hareketli ruh hali kripto ve hisse senedi piyasalarına döndü. Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, yeni varyantın “endişe nedeni” olduğunu ve “panik nedeni olmadığını” söyleyerek, ekonomik açıdan acı veren karantina kısıtlamalarını dışladı.

Yeni pandemi kısıtlamalarının getireceği ekonomik koşullar Bitcoin’i savunmasız bırakabilir

Piyasada, durumun kötüleşmesi ve karantinalara yol açması durumunda politika yapıcıların varlık fiyatlarına sınırsız destek sağlayacağı konusunda fikir birliği var. Ancak bu, hükümetleri ve merkez bankalarını zor durumda bırakacaktır. Enflasyonun küresel olarak zaten beklenenden daha yüksek olmasıyla birlikte, karantinalar ve daha fazla teşvik, düşük büyüme ve yüksek fiyat baskılarıyla karakterize edilen bir dönem olan stagflasyona yol açabilir. Bitcoin yaygın olarak bir değer deposu olarak algılansa da, hisse senetleri gibi büyümeye duyarlı varlıklardaki zayıflığa karşı savunmasız kalır.

Bazı yatırımcılar, uzun süreli bir fiyat düşüşü beklentileri konusunda endişeli görünüyor ve kripto paraları borsalara aktarıyor gibi görünüyor. Glassnode tarafından izlenen veriler, borsa adreslerinde tutulan coin sayısındaki toplamadan da anlaşılacağı gibi, merkezi borsaların son dört gün içinde 24.950 Bitcoin’den fazla aldığını gösteriyor. Yatırımcılar, varlıklarını tasfiye etmek istediklerinde kripto paralarını genellikle borsalara taşırlar.

Bitcoin

Döviz dengelerindeki son artış pek önemli olmasa da, devam eden bir artış daha derin bir düşüşe işaret edebilir. Bitcoin, döviz bakiyelerinin sayısının yıl boyunca süren düşüş trendini ihlal etmesinin ardından Mayıs ayında keskin bir düşüş yaşadı.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin