MicroStrategy CEO'su Saylor, trilyonlarca doların Bitcoin'e akacağını söylüyor
MicroStrategy CEO'su Saylor, trilyonlarca doların Bitcoin'e akacağını söylüyor

MicroStrategy CEO’su Saylor, trilyonlarca doların Bitcoin’e akacağını söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – MicroStrategy CEO’su Saylor yine Bitcoin ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kripto para piyasası, Bitcoin vadeli işlem borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) onayını memnuniyetle karşıladı. Geçen ay ilk ikisinin lansmanı, SEC tarafından övgüyle karşılandı. Ancak düzenleyicinin Bitcoin spot ETF’lerine onay vermesi için yapılan çağrılar da arttı. Bloomberg’in Finansal İnovasyon Zirvesi sırasında, spot ETF olayı konuşmalarda sürekli gündeme gelmeye devam etti. Birkaç kripto endüstrisi de konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Temel olarak, iki tür ETF, Bitcoin’e düzenlenmiş maruz kalma sundukları için kurumsal yatırımcılar için oldukça faydalı görünüyor. Ancak bu konuda gittikleri yol bakımından farklılık gösterirler. Vadeli ETF’ler, yatırımcıların Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini elinde bulunduran fonlarla kurmalarına izin vererek dolaylı risk sunar. Bir Bitcoin spot ETF, vadeli EFT’nin aksine, Bitcoin’i bilançosunda tutar, bu da yatırımcılar için doğrudan risk anlamına gelir.

ProShares ve Valkyrie’nin Bitcoin vadeli ETF teklifleri etkileyici olsa da, önemli kripto piyasası rakamları, spot sabit bir Bitcoin ETF’nin yatırımcılar için daha etkili olacağını düşünüyor. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, bir Bitcoin spot ETF’sinin, tüm standartlara göre vadeli işlem ETF’sinden üstün olduğunu söyledi. Ayrıca, spot ETF’nin Bitcoin piyasasına akan trilyonlarca dolar anlamına geleceğini ifade etti .

Bu spot ETF’ler bir kez yuvarlandığında, milyarlarca, sonra on milyarlarca, sonra yüz milyarlarca, sonra da trilyonlarca doların onlara aktığını göreceksiniz.

MicroStrategy CEO’su, Bitcoin spot ETF’lerinin Bitcoin’in birincil olması için gereken nihai katalizör olduğuna inandığını söyledi. Değerlendirmesinde, Bitcoin’in zaten altın ETF’lerin yerini alma yolunda ilerlediğini ve sonunda SPDR S&P 500 ETF güveninin de yerini alacağını ekledi.

Zirvede yer alan bir diğer önemli isim, Coinmetrics’in kurucu ortağı Nic Carter da vadeli ETF’lerin yetersiz olduğuna dikkat çekti. Carter, SEC’in sabit bir Bitcoin ETF’yi reddetme argümanının kendisine tamamen boş olduğunu ekledi. Bunun nedeni, spot ETF’lerin Kanada gibi uygun oldukları yerlerde harika çalıştığını kanıtlamış olması. Carter için, bir Bitcoin spot ETF lansmanı, bir ay içinde kolayca 100 milyar dolarlık varlık kazanabilirdi.

Dijital varlık odaklı Avanti Bank’ın CEO’su, Bitcoin’in spot ETF biçimindeki bir katalizörden bağımsız olarak gelişeceğini söyledi. Ancak, aynı zamanda zirvede bulunan Hester Pierce, üst düzey düzenleyici kurumun konuyla ilgili neden temkinli davrandığı hakkında biraz bilgi verdi. Pierce, komisyonun alışkın olduğu ticaret finansmanı piyasasıyla karşılaştırılabilir olmadığı için Bitcoin piyasasıyla henüz rahat olmadığını söyledi.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin