Microsoft ve Nasdaq, Blockchain tabanlı yazılım sunacak

Microsoft ve Nasdaq, Blockchain hizmetleri sunmak için güçlerini birleştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve kripto paralar son zamanlarda birçok geleneksel teknoloji ve finans şirketi için cazip bir alan oldu ve herkes sektöre en iyi şekilde girmeye çalışıyor. Blockchain vaadini sunmak için bir araya gelen Microsoft ve Nasdaq da aynı durumda.

Microsoft ve Nasdaq, Blockchain tabanlı yazılım sunacak

Bloomberg tarafından yayımlanan son haberlerde Microsoft, Azure Blockchain hizmetlerinin, yatırımcılar, borsalar ve takas odaları için birbirleriyle etkileşim kuracak yazılımlar sunan Nasdaq’ın Finansal  Framework’i ile bütünleşeceğini söyledi. Ortaklık, farklı teknolojilerin Nasdaq müşterileri için birlikte çalışmasına yardımcı olan bir Blockchain sistemi oluşturacak. Örneğin, alıcıların ve satıcıların eşleştirilmesini kolaylaştıracak ve işlemlerin teslimini ve ödemelerini yönetecekler.

Nasdaq Financial Framework, müşterilerin Blockchain kullanımını kolaylaştıracak ve hızlandıracak. Ayrıca müşterilerin farklı seçenekler için en uygun seçeneği seçmelerini sağlayan ortak bir arayüz üzerinden müşterilere farklı Blockchain’leri kullanma olanağı sunmayı da planlıyor. Microsoft iş geliştirme şefi Peggy Johnson, bir konferans sırasında yaptığı konuşmada ortaklığı açıkladı.

Bunlar gibi büyük isimler, sektöre önemli katkıda bulunacak

Bağımsız olarak da, Nasdaq ve Microsoft Blockchain ve kripto para birimleri üzerinde çalışıyorlar. Nasdaq, daha önce 2019 için birçok kripto para planı hazırladığını duyurdu. Birkaç ay önce Nasdaq’ın, Şikago’da, Gemini ve diğer kripto para borsalarından oluşan yarım düzine şirketin temsilcileriyle kapalı bir toplantı düzenlediği bildirildi. Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, bu toplantı, endüstrinin küresel pazarlardaki potansiyel rolünü doğrulayarak kripto paraların kötü imajını iyileştirmeye yönelik çalışmalarını teşvik etmeyi amaçladı.

Microsoft, Seattle merkezli kahve devi Starbucks ve Intercontinental Exchange ile el ele vermiş olsa da, tüketiciler ve kurumların küresel ağda kripto para kazanmalarını, satmalarını, depolamasını ve harcamalarını sağlayan Bakkt adında yeni bir şirket kurmaya çalışıyor.

2015 yılında Microsoft ve ConsenSys, Microsoft Azure’da Ethereum Blockchain’i bir Hizmet (EBaaS) olarak sunmak için ortaklık kurdular. Bu sayede kurumsal müşteriler ve geliştiriciler, tek bir tıklama ile bulut tabanlı Blockchain geliştirici ortamına sahip olabilirler. Microsoft ve Nasdaq ile hem Blockchain hem de kripto para birimlerinde aşamalı adımlar atmak endüstri için çok olumlu bir işaret. Bunlar gibi büyük isimler, kripto para endüstrisinde bugün ihtiyaç duyulan şeylere iyi niyetle katkıda bulunacak.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin