IRS, J5 adlı bir ekip kuruyor.
IRS, J5 adlı bir ekip kuruyor.

ABD İç Gelir Servisi kripto suçlarıyla mücadele etmek için bir ekip kurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD İç Gelir Servisi (IRS), 2 Temmuz Pazartesi günü yayınlanan bir basın açıklamasına göre, kripto paralarla ilgili suçları ele almak için diğer dört ülkeden vergi icra yetkilileriyle birlikte uluslararası bir görev başlattı.

IRS beş ülkeyi bir araya getiriyor: J5

The Joint Chiefs of Global Tax Enforcement veya J5 olarak adlandırılan yeni ekip, ABD’nin yanı sıra Avustralya, Kanada, Hollanda ve Birleşik Krallık’taki beş ülkeden vergi icra kurumlarını içermekte.

J5’in bir parçası olarak, kurumlar, kripto paraları ve siber suçların yol açtığı vergi idarelerine yönelik artan tehdidi azaltmak ve ayrıca uluslararası vergi suçu ve kara para aklama hedeflemek için istihbarat ve cezai soruşturmalar üzerinde işbirliği yapacak.

OECD ülkeleri vergi suçlarını sıfıra indirecek

IRS’ye göre, J5 aracılığıyla bir ulusaşırı iş gücü oluşturma kararı, hükümetler arası Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) ülkelerin vergi suçları karşıtı hareketlerine karşı çabalarını hızlandırmalarına yönelik harekete geçme çağrısına yanıt olarak geldi.

Yeni başlatılan J5’in bir parçası olarak IRS’nin yanında hareket edecek olan İç Gelir Hizmeti Ceza Soruşturması şefi Don Fort, bugün Forbes’a, çok taraflı bir çabanın, küresel toplulukta elde edemeyeceğimiz yollarla küresel suç topluluğuna baskı yapabileceğini söyledi.

Bu yılın Şubat ayında, IRS-CI, vergi kaçırmak için kripto kullananların peşinde koşmak için 10 yeni araştırmacıdan oluşan bir ekip kurmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

ABD yetkilisi Ron Paul: “ABD mali krizinin çözümü kripto paralar.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin