microsoft, bitcoin cash, bitpay, kripto para, kripto para haberleri
Microsoft Bitcoin Cash

Microsoft ödemelerinde Bitcoin Cash kabul etmeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft’un kurucusu Bill Gates geçtiğimiz haftalardaki açıklamalarına rağmen, bilişimin devinin kripto paralara olan desteği devam ediyor.

Bu hafta Microsoft, kullanıcıların bakiyelerine para ekleme seçeneklerine Bitcoin Cash’i de ekleyerek, Bitcoin ile beraber kripto para kullanıcılarına başka bir seçenek daha sundu. İki seçenek arasındaki temel fark, BTC ile ödemelerinde %1,2 ağ maliyeti alınırken, Bitcoin Cash ile yapılan ödemelerde %0 ağ ücreti alınacak.

Microsoft’un Redeem Bitcoin sayfasında yer alan uyarıda kullanıcıların yaptıkları ödemelerde, herhangi bir şekilde geri iade yapılmayacağı yazıyor.

Microsoft kripto para ödemelerinde BitPay ile birlikte çalışıyor. 100 binden fazla tüccara ödeme imkanı sağlayan sağlayan bu sistemi Microsoft’un yanı sıra Newegg, Namecheap ve Vultr  ödemelerini Bitcoin Cash olarak kabul eden diğer şirketler oldu.

Microsoft’un kripto para geçmişi oldukça çalkantılı

Şu anda, BCH ödemeleri önce ABD Doları veya BTC’ye dönüştürülüyor. Ancak BitPay, satıcıların birkaç hafta içinde doğrudan BCH ödemelerini alma seçeneğinide işleme koymayı düşünüyor.

Teknoloji devi, 2014 yılında kripto paraları desteklemeye başlayarak BTC ile çalkantılı bir ilişkiye başladı diyebiliriz. 2016’da, Site Market SSS sayfasında yer alan bir uyarı ile kullanıcıların Bitcoin’i artık ödeme aracı olarak kullanamayacakları yazılmıştı. Daha sonra şirket bu bilginin yanlış olduğunu söyleyerek, uyarıyı geri çekmişti.

Bu yılın başlarında Microsoft müşterilerinin kripto para biriminin iniş çıkışlarından dolayı hesaplarına, BTC fonları eklemelerine izin vermeyi geçici olarak da olsa engellediğini belirtmişti. BTC’nin yüksek işlem ücretleri ve ağ tıkanıklığı nedeniyle BitPay’in, Bitcoin Cash gibi ödeme işlemlerini kabul etmeye başladı.

BitPay CEO’su Stephen Pair hedeflerinin tüccarlar için Blockchain ödeme sürecini kolaylaştırmak olduğunu ve perakendecilerin rahat ödeme yapmasını sağlamak olduğunu söyledi ve ekledi:

“Müşteri geri bildirimlerinden dersler almaya devam ediyoruz. BitPay platformunu Blockchain ödemelerine ihtiyaç duyan işletmeler için daha da basit ve daha sorunsuz olacak şekilde geliştirmeye devam ediyoruz. Bitcoin Cash Blockchain’i için aynı hizmeti sunmanın, tüketiciler ve işletmelerin önemli işlemler için BCH’yi kullanmasını kolaylaştıracağını umuyoruz.”

Coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin