Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu:
Microsoft Başkanı'ndan çok konuşulacak dijital para yorumu: "Tek yetkili hükümetler olmalı!"

Microsoft durmuyor: Yeni Ethereum hamlesi yolda!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Microsoft, Blockchain geliştirmeye yardım etme niyetinin bir başka kanıtı olarak, Veri Sağlığı ve Programlama dilinde geliştirilen Ethereum akıllı sözleşmelerini doğrulayan ve analiz eden VeriSol adlı yeni bir araç yayınladı. Microsoft Azure Blockchain ekibi, 3 Haziran’da “Araştırmacılar Azure Blockchain akıllı sözleşmelerini resmi doğrulama ile güvence altına almak için çalışıyor” başlıklı bir blog yazısı yayınladı.

Microsoft, Ethereum akıllı sözleşmelerini doğrulamak için aracı yayınladı

Blog yazısı, Azure’un Blockchain geliştirme hizmetlerinin arkasındaki ekibin akıllı sözleşmelerdeki potansiyel güvenlik sorunlarını ciddiye aldığını ve bu amaçla yazılım programlarının doğruluğunu kontrol eden resmi bir doğrulama aracını geliştirdiğini gösteriyor:

Geliştiriciler, popüler Solidity dilinin bir alt kümesinde yazılı olan akıllı sözleşmelerin istenen davranışlarını ifade etmeye başlayabilir ve daha sonra bu özellikleri uygulamaya karşı sıkı bir şekilde kontrol etmek için matematiksel mantık makinelerini kullanabilir.

Microsoft Baş Araştırmacı Shuvendu Lahiri, aracın doğrulama ile ilgili kaynak maliyetlerini ortadan kaldırmaya yardımcı olacağını söyledi. Ekip, aracın bunun Azure üzerindeki akıllı sözleşmelere başarıyla uygulanmış olduğunu belirtti. Bir örnekte araç, Azure ve Azure Blockchain Hizmeti ile ilgili Ethereum konsorsiyumunu yöneten akıllı sözleşmelerin özelliklerini resmileştirmek ve kontrol etmek için kullanıldı.

Microsoft’un kripto para ve Blockchain alanındaki projeleri

Microsoft, Blockchain alanına büyük ilgi gösteriyor. Microsoft, Azure Blockchain’ini piyasaya sürmenin yanı sıra, milyonlarca Ethereum geliştiricisi için Azure geliştirici kitini piyasaya sürdü ve ION adında merkezi olmayan bir kimlik servisi oluşturuyor. Araştırma ekibi ayrıca VeriSol’ün Blockchain planlarının sonu olmadığını belirtti. Microsoft Baş Araştırmacı Shuvendu Lahiri konuya yönelik şunları söyledi:

Yalnızca Azure Blockchain geliştiricilerini ve müşterilerini güçlendirmeyi değil, aynı zamanda daha güvenli olan ve insanların akıllı sözleşmelerdeki pahalı hatalardan korkmadan teknolojinin tam potansiyelini gerçekleştirmelerine yardımcı olan tüm bir Blockchain ekosistemine katkıda bulunmayı düşünüyoruz.

İnvestinblockchain

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin