Top 4 kripto paraya genel bakış: Ayılar mücadelede önde gözüküyor
Top 4 kripto paraya genel bakış: Ayılar mücadelede önde gözüküyor

Dev Alman bankası: Merkez bankası kripto para birimleri tehlikeli

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alman merkez bankası Deutsche Bundesbank başkanı Jens Weidmann, merkez bankası kripto para birimleri konusunda temkinli. Merkez bankası ve Deutsche Börse Blockchain bazlı bir nakit ve menkul kıymet uzlaştırma platformu üzerinde işbirliği yapıyor. 

Bundesbank Başkanı: “Merkez bankası kripto para birimleri tehlikelidir.”

Alman merkez bankası Deutsche Bundesbank başkanı Jens Weidmann, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) finansal sistemleri dengesizleştirebileceğini ve bankanın bundan kötü etkilenebileceğini belirtti. Weidmann, Frankfurt’taki Bundesbank Sempozyumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, dijital merkez bankası parasının yaygın kullanımının “ciddi sonuçlara” sahip olabileceğini ve herhangi bir uygun plan olmadan uygulanmaması gerektiğini söyledi. Weidmann, dijital paraya kolay erişimin acil durumlarda banka işlemlerini daha da kötüleştirebileceğini belirtti ve şunları ekledi:

Bir krizde, finansal istikrar, bugün olduğundan daha savunmasız olabilir, dijital merkez bankası parası çok likit ve güvenli bir yatırım alternatifi ile gelmeli.  CBDC’lere olan talep “merkez bankasının bilançosundaki etkileriyle birlikte nakit için olduğundan daha büyük veya daha dalgalı” olabilir. 

Merkez bankası ve Deutsche Börse Blockchain bazlı bir proje üzerinde çalışıyor

Bir CBDC ayrıca, bankaların iş modellerinde ve finansal piyasalarda aracılıkta önemli bir kayma getirebilir. Weidmann, konuya yönelik şunları söyledi:

Kendime, vatandaşlara modern, hızlı ve aynı zamanda internet etkin ödeme araçları sunma görevini üstlendiğimi görüyorum. Fikir, finansal istikrar için gereksiz risklere maruz kalmadan en son teknoloji ile güncel çözümler geliştirmek. Epimetheus ve Pandora’nın dikkatsizliği bizi dikkatli olmaya çağırıyor.

Weidmann ayrıca, merkez bankası ile borsa operatörü Deutsche Börse arasında nakit para ve menkul kıymetlerin ödenmesi için Blockchain teknolojisinin kullanımı konusunda bir işbirliği başlattı. Blockchain çözümlerinin her yönden daha iyi çalışmadığını, işlemin biraz daha uzun sürdüğünü ve nispeten yüksek hesaplama maliyetleriyle sonuçlandığını belirtti. 

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin